atletika 2021

Změny Pravidel atletiky platné od 1. listopadu 2021

Komise rozhodčích ČAS předkládá přehled nejdůležitějších úprav pravidel. Nejedná se o přesnou citaci překladu. Změny a nová ustanovení jsou podtrženy. Pro ilustraci byl použit obrázek z webových stránek World Athletics.

Read More

Ceny členských federací pro rok 2021 světové atletiky

Před udílením cen World Athletics Awards 2021, které se bude konat příští měsíc, World Athletics s potěšením oznamuje šest finalistů Ceny členských federací pro rok 2021.

Read More

Jakub Vadlejch atletem roku 2021

Vadlejch po patnácti letech zlomil nadvládu žen v anketě Atlet roku

Read More

V desítce nominovaných na Atleta roku jsou čtyři oštěpaři, čtyři běžkyně, koulař a tyčkařka

Desítce nominovaných na Atleta roku dominují oštěpaři v čele s olympijskými medailisty z Tokia Jakubem Vadlejchem a Vítězslavem Veselým. Nechybí ani vítězka z roku 2018 Nikola Ogrodníková a Barbora Špotáková, která je s devíti triumfy rekordmankou ankety.

Read More

Epson s Usainem Boltem propagují tisk bez inkoustových kazet

 Hlavním partnerem Epsonu se stal Usain Bolt – nejrychlejší člověk na světě. Tento osminásobný olympijský medailista, který je mnohými považován za nejlepšího sprintera všech dob, bude tváří velké kampaně propagující tiskárny Epson EcoTank bez inkoustových kazet.

Read More

Závod Běchovice – Praha, oficiální mistrovství ČR v silničním běhu na 10 km, vyhráli Zajíc a Stewartová

Legendární běžecký závod s nejdelší historií v Evropě se běžel poslední zářijovou neděli již po 125. Martin Zajíc poprvé vyhrál závod Běchovice-Praha a stal se mistrem republiky v silničním běhu na deset kilometrů. Brněnský vytrvalec v závěru utekl Viktoru Šináglovi a zvítězil v čase 30:34. Ženský titul obhájila Moira Stewartová, která triumfovala s více než minutovým odstupem před olympioničkou Terezou Hrochovou. Časem 33:24 se Stewartová postarala o nejlepší výkon historie mistrovství republiky.

Read More