Technika

Nové portfolio tiskáren HP – navržené s ohledem na udržitelnost, bezpečnost i efektivitu práce

  Nabídku HP tiskáren doplnilo inovované portfolio inkoustových multifunkčních tiskáren HP OfficeJet, které jsou určené pro všechny typy kanceláří – od těch domácích až po velké firmy. Nejnovějším přírůstkem mezi laserovými tiskárnami je nová řada HP Color LaserJet 3000, která byla představená spolu s tonerovou technologií HP TerraJet. Tato nová technologie přináší jak kvalitativní zlepšení tisku – ostřejší a sytější barevné podání, ale také snížení spotřeby energie při tisku a nižší podíl plastů při výrobě tonerových kazet. Nechybějí ani inovované produkty HP DeskJet a HP ENVY, které nabízejí vše potřebné pro domácí uživatele.

Read More

Výkonný nástroj pro profesionály: Podrobný pohled na notebook pro kancelářskou práci a úpravy obrázků či videí – HP ZBOOK STUDIO 16 G10

Na trhu plném možností pro digitální tvůrce a kancelářské profesionály není snadné najít notebook, který přesně vyhovuje požadavkům na úpravu obrázků a videí a zároveň na kancelářskou produktivitu. Dnes prozkoumáme nedávno testovaný notebook, který si klade za cíl splnit tyto specifické požadavky, přičemž se zaměříme na jeho silné stránky a oblasti, ve kterých zaostává. Tato recenze vám pomůže pochopit, zda jeho prvotřídní funkce odůvodňují jeho cenovku a zda je to správný nástroj pro váš profesionální arzenál.

Read More

Most přes orlickou přehradu má duši. Stavbaři ukázali vnitřek největšího železobetonového oblouku v ČR

Napadlo vás někdy, že mostní oblouky majestátně překlenující údolí či řeky bývají uvnitř duté? Stavbaři říkají takovému prostoru poeticky „duše“ a jednu takovou představili novinářům nad orlickou přehradou. Výstavba nového železničního mostu u Červené nad Vltavou směřuje do závěrečné fáze. Po loňském spojení největšího železobetonového oblouku v Česku stavbaři Metrostavu a Metrostavu TBR demontovali provizorní […]

Read More

TP-Link Omada ER706W-4G: Gigabitový AX3000 VPN router pro 4G+ síť kdykoliv a kdekoliv

Společnost TP-Link představuje nový gigabitový podnikový VPN router Omada ER706W-4G s vestavěným modemem pro 4G LTE připojení k internetu a s AX3000 WiFi 6 přístupovým bodem pro bezdrátové připojení uživatelů. Integraci těchto funkcí do jediného zařízení ocení především kanceláře či malé a střední podniky.

Read More

Jak přistupovat k řízení projektů? Základy, které by měl znát každý

Ten pocit možná důvěrně znáte: už zase se blíží termín dokončení projektu a vy svádíte zoufalý boj s časem, abyste stihli dokončit všechny úkoly. Hodily by se vám snad „zaručené“ tipy, jak to příště zvládnout s naprostým přehledem? Máte štěstí, protože skutečně existují osvědčené principy, které vám pomohou zdárně zvládnout projekt libovolného rozsahu. Upozorňujeme však, že projektové řízení je komplexní pojem a zahrnuje široké spektrum postupů. Z tohoto článku se dozvíte „pouze“ to základní – ale právě na tom můžete začít stavět.

Read More

Společnost Sony slaví čtyři vítězství v soutěži TIPA 2024

Společnost Sony s hrdostí oznamuje, že renomovaná asociace Technical Image Press Association opět ocenila její práci a inovace celkem čtyřmi cenami TIPA. Letos získala tituly „NEJLEPŠÍ PROFESIONÁLNÍ HYBRIDNÍ FOTOAPARÁT“ pro fotoaparát Alpha 9 III a „NEJLEPŠÍ PROFESIONÁLNÍ FOTOAPARÁT S APS-C“ pro fotoaparát Alpha 6700.

Read More

Profilerr.net – stránky pro fanoušky kybernetického sportu

Byla spuštěna nová online platforma pro hráče CS2 – Profilerr, jejímž autorem je společnost eZstah. Cílem platformy je pomoci v orientaci v zápasech CS2, CS2 PRO týmech, CS2 hráčích. Cybersporty jsou sportovní individuální nebo týmové soutěže v počítačových videohrách s peněžními odměnami.

Read More

Deco X10: Mesh síť s vysokým dosahem v každém rohu

 Nový mesh systém z řady Deco, za kterou stojí populární výrobce síťových zařízení a produktů chytré domácnosti, společnost TP-Link, dokáže vytvořit rychlou a spolehlivou dvoupásmovou síť založenou na standardu Wi-Fi 6. Sada jednotek Deco X10 eliminuje takzvané mrtvé zóny a vnese kvalitní připojení i tam, kde bylo dříve jen těžko dostupné.

Read More

Od pazourku po japonskou ocel: Holení v proměnách času

Jen ztěžka vás napadne pouze a výhradně mužská činnost jako je holení vousů! Pánové se svými vousy bojují po tisíce let, a tak není divu, že se techniky a nástroje holení výrazně proměnily. Podle jeskynních maleb z doby kamenné si muži upravovali plnovous pomocí lastur. První holicí nástroj se pak objevil přibližně před třiceti tisíci lety. Tušíte, o který se jednalo?

Read More

Epson představuje nejnovější evoluci tiskové technologie Heat-Free Line Inkjet, která na trh s tiskárnami ve formátu A4 přináší výhody vyššího výkonu a udržitelnosti

Epson pokračuje ve snaze zavádět inkoustovou technologii Heat-Free Line Inkjet do své řady kancelářských tiskáren a na trh s tiskárnami ve formátu A4 uvádí multifunkční tiskárny AM-C400 a AM-C550, které přináší několik vylepšení. Tyto nové produkty nabízejí úsporu energie a produktivitu stávajících tiskáren Epson Line Inkjet, ale v menším formátu A4. Tím rozšiřují řadu inkoustových tiskáren Epson ve formátu A4 a představují ideální řešení pro uživatele vyžadující vyšší objem tisku. Pro tento kanál představují snadno udržitelné, ziskové řešení, které naplňuje agendy udržitelnosti.

Read More