Knihy

Ali a dívka ze studny

Nakladatelství BAMBOOK, součást Nakladatelského domu GRADA, přichází s novinkou zavedeného českého spisovatele a hudebníka Bohumila Krejzy. Svižně napsané fantasy dobrodružství pro školáky, ve kterém mluví černý kocour, objevují se záhadné želédveře a hrdinka musí přelstít démony času. Objevte svět, kde se realita mísí s fantazií, a nebojte se bát. Příběh doprovodila krásnými ilustracemi Lenka Šimůnková. K dispozici také jako e-kniha.

Read More

Jarka Rozsypalová-Vykoupilová: BABSKÉ RADY ZE ŽIVOTA

Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S jakou bylinkou je dobré grilovat grep? Jaký sušený květ pomůže přivábit lásku? A je možné, aby počínající nachlazení vyléčil zpěv?

Read More

Recenze knihy Mladá dáma od Evelyn Skye

Mladá dáma od Evelyn Skye je young adult fantasy román, který vyšel 10. dubna 2024. Vypráví příběh Elodie, dědičky chudého vévodství, která se provdá za prince bohatého ostrovního království Aurea. Aurea má ovšem temné tajemství: sdílí ostrov s drakem, který si výměnou za svůj klid žádá královskou krev. Ihned po svatbě je Elodie obětována drakovi […]

Read More

Patricia Gibneyová: POSLEDNÍ ZRADA

 Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Čte Lukáš Hlavica

Read More

Martin Sichinger: ZÍTRA PŘIJDE OLAH

 Bylo nás pět za časů normalizace – tak by se dal charakterizovat tragikomický román ze šumavského pohraničí, líčený očima Michala Zídka, žáka 7. C vimperské Základní školy československo-sovětského přátelství. On a jeho spolužáci národnostně pestrého původu – tak charakteristického pro pohraniční pásmo – prožívají svá chlapecká dobrodružství, hrají si na indiány, užívají si školních radostí a starostí.

Read More

Dubnové novinky pro Vaše děti

Nakladatelství BAMBOOK, součást Nakladatelského domu GRADA, si pro vás v měsíci dubnu přichystalo spoustu knižních novinek pro děti.

Read More

Krkonošské Louky získaly Magnesii literu

Kniha Louky – dobrodružství poznávání autorů Stanislava Březiny, Sylvie Pecháčkové, Hany Skálové a Františka Krahulce získala prestižní ocenění Magnesia Litera v kategorii za naučnou literaturu. Kniha vychází z poznání krkonošských luk a nabízí vzácnou příležitost rozkrýt děje probíhající uvnitř louky a hledat jejich paralely s děním v lidské společnosti. A život luk líčí téměř jako dobrodružnou výpravu.

Read More

Hrabal nadále otevírá dveře současným českým autorům do světa, doloží blížící se konference v Nymburce

Hned čtyř dotisků se od roku 2019 dočkal japonský překlad Hrabalova známého románu Obsluhoval jsem anglického krále. Hloubka pohledu, symboličnost a metaforický jazyk, které se podařily Kenichi Abemu z Katedry komparatistiky Tokijské univerzity převést ve výjimečné kvalitě, přitom podnítily zájem japonského publika nejen o tohoto klasika, ale také další české spisovatele. Právě Hrabalův dvorní překladatel patří […]

Read More

Vyšehrad, nejstarší nakladatelství u nás, vstupuje do dalšího desetiletí se silným edičním plánem

 Nejstarší české nakladatelství slaví 90 let. Staví na tradici vydávání kvalitní české i překladové literatury, kterou dnes reprezentuje nová generace jeho autorů. Vyšehrad letos vydá téměř devadesát titulů. Čtenáři se mohou těšit na taková díla, jako jsou Proměny Země Petera Frankopana, prvotina Michela Houellebecqa H. P. Lovecraft: Proti světu, proti životu či další vydání úspěšné knihy 1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů od Erica H. Clinea. Z pera českých autorů vyjdou povídky Krajina roztavených zvonů Jana Štiftera, román Třetí terapie Danuty Chlupové či historická monografie Heinrich Franz Boblig. Zlý duch moravsko-slezských dějin? od Jaroslava Čechury. Ediční plán zahrnuje stejně jako každý rok i řadu longsellerů –  například slavný román Kámen a bolest Karla Schulze vyšel ve Vyšehradu poprvé už v roce 1942.

Read More

Do Prahy dorazila nizozemská autorka Anne Eekhout představit svůj román Mary.

Nizozemská autorka Anne Eekhout přijala pozvání od Společnosti pro šíření vlámské a nizozemské kultury Ne-Be a nakladatelství Dobrovský na literární besedu konanou pod záštitou Velvyslanectví Nizozemského království v České republice. Akce se konala 5. dubna v prostorách (A)void Café s velkou hojnou veřejnosti. Role moderátora se ujal spisovatel Josef Straka a o tlumočení z nizozemštiny se postarala překladatelka Veronika ter Harmsel Havlíková.

Read More