Mikulášské parní jízdy

Parním vlakem na Valašský mikulášský jarmek

Nenechte si ujít příležitost svézt se mikulášským parním vlakem na Valašský mikulášský jarmek. Nostalgická jízda se koná v sobotu 2. prosince a parní vlak pojede z Valašského Meziříčí do Valašských Klobouk. Než se vydá na zpáteční cestu uskuteční ještě jízdu oběma směry mezi Valašskými Klobouky a Horní Lidčí.

Read More

Svezte se mikulášským expresem okolo Olomouce!

Nenechte si ujít jízdu mikulášského expresu, který v neděli 3. prosince potáhne parní lokomotiva Rosnička (464.202) a z olomouckého hlavního nádraží pojede hned dvěma směry. V 9:50 hod. se vydá do Prostějova na hlavní nádraží a zpět a odpoledne v 13:16 hod. zamíří z Olomouce do Domašova nad Bystřicí a zpět.

Read More

Mikulášským parním vlakem po Letohradsku

I letos můžete v Pardubickém kraji oslavit Mikuláše na kolejích. První prosincovou neděli (3. 12) vyrazí na trať mezi Letohradem a Dolní Lipkou mikulášský vlak s nejdelší tradicí u nás. První mikulášská jízda se totiž uskutečnila jednu mrazivou sobotu v roce 1989 právě v Letohradě. 

Read More

Plnou parou s Mikulášem z Chocně do Litomyšle.

Mezi Chocní, Vysokým Mýtem a Litomyšlí se můžete v sobotu 2. prosince svézt mikulášským vlakem, který poveze parní lokomotiva Velký bejček (423.009). Dopřejte dětem setkání s Mikulášem, andělem a čerty na kolejích. Na hodné malé pasažéry čeká ve vlaku nadílka. Součástí vlaku bude bufetový vůz.

Read More

Mikulášským parním vlakem do Libčic nad Vltavou

Svezte se první prosincovou sobotu mikulášským vlakem malebným údolím řeky Vltavy z Prahy-Vršovic do do Libčic nad Vltavou, večerní jízda s ohňostrojem! Ve vlaku vám budou dělat společnost Mikuláš, anděl a čerti. V soupravě vlaku bude řazen také historický bufetový vůz a služební vůz pro přepravu kočárků. 

Read More

Čertovské jízdy na Kolínské řepařské drážce

Čertovské jízdy  se uskuteční 2. – 3. 12. 2023 .  Vlaky budou taženy parní lokomotivou s pravidelným odjezdem: 9:45, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45 a v 16:00 hodin. Mista si nelze rezervovat dopředu. Ve vlaku budou řazeny vytápěné uzavřené, ale i otevřené vagóny . 

Read More

Mikulášským parním vlakem do Kryštofova Údolí

Vyjeďte si na romantický výlet mikulášským parním vláčkem s historickými vozy do Kryštofova Údolí! V sobotu 2. prosince 2023 uskuteční parní vlak s Mikulášem a jeho družinou dvě jízdy oběma směry mezi Libercem a Křižany. Mikulášskou zábavu na kolejích zakončí pak večerní jízdou z Liberce do Turnova.

Read More

Mikulášská jízda Chornického železničního klubu

Chornický železniční klub pořádá v sobotu 25. listopadu 2023 tradiční Mikulášskou jízdu zvláštního vlaku vedeného parní lokomotivou 423.009 z roku 1922. Historickou soupravu, sestavenou z vozů bývalé třetí třídy, doprovodí nejen železniční personál v dobových stejnokrojích ze třicátých let minulého století, ale také Mikuláš s čertem, kteří nadělí hodným dětem malý dárek a zlobivým uhlí […]

Read More

S párou do Oslavan na Čertovský zámek s adventním jarmarkem

Svezte se v sobotu 2. prosince 2023 mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan, kde se koná akce Čertovský zámek s adventním jarmarkem, výstavou betlémů v zámecké kapli a samozřejmě s po čertech dobrou zábavou. K jízdence do parního vlaku získáte zdarma vstupenku do Pekla čertovského zámku.

Read More

Mikulášská parní jízda na Karlovarsku  

Pojeďte netradiční výlet parním vlakem, ve kterém vám bude dělat společnost mikulášská družina. Poslední listopadovou sobotu (25. 11.) se s ním můžete svézt mezi Mariánskými Lázněmi, Chebem, Sokolovem, Karlovými Vary a Ostrovem nad Ohří. V čele parního vlaku pojede lokomotiva Šlechtična (475.111) z roku 1947. 

Read More