Plzeň

Obnovou projde další historická nádražní budova v Plzni

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce nádražní budovy ve stanici Plzeň-Jižní Předměstí. Víc než stoletý památkově chráněný objekt čeká celková obnova, zlepší se i prostředí ve veřejně přístupných prostorech, které budou bezbariérové. Předpokládaná hodnota zakázky je 85 milionů korun. Stavební práce by měly začít ještě letos.

Read More

V Plzni vjela dodávka na chodník !

V Plzni na Palackého nám. zasahují hasiči  u nehody dodávky, která najela do zábradlí u chodníku.

Read More

Škoda Group zahajuje typové zkoušky a homologaci trolejbusů pro Vilnius

 První trolejbus Škoda 32 Tr pro společnost Vilniaus viešasis transportas zahájil v Plzni typové zkoušky a homologační proces. Tento milník představuje významný posun ve výrobě 91 trolejbusů určených pro litevský Vilnius. První vozidlo absolvuje rozsáhlý seznam povinných zkoušek, zahrnující přibližně 2 500 km jízdy, které mají zajistit spolehlivost a provozní vlastnosti.

Read More

Prohlídková trasa Pilsner Urquell získala prestižní mezinárodní ocenění World Travel Awards 2024

Prohlídková trasa Pilsner Urquell v plzeňském pivovaru se stala nejlepší pivovarskou návštěvnickou trasou v Evropě. Získala prestižní ocenění World Travel Awards 2024, které si zástupci Plzeňského Prazdroje převzali na galavečeru 31. ročníku soutěže během mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITB BERLIN.

Read More

Kombinují sport a vysokoškolské studium. ZČU letos podpoří 17 špičkových sportovkyň a sportovců

Stipendijní program UNIS Ministerstva školství ČR a resortního sportovního centra VICTORIA VSC pomáhá studujícím už od roku 2020. 

Read More

Prazdroj chce spolu s vědci zachránit nejdůležitější surovinu pro české pivo

Plzeňský Prazdroj přichází se zcela novou inciativou na podporu českého sladovnického ječmene. Ten je zásadní surovinou pro výrobu piva a jeho kvalitu v posledních letech negativně ovlivňují klimatická změna a výkyvy počasí. Vědecko-výzkumný projekt Pro ječmen, na kterém se podílí také Česká zemědělská univerzita, Mendelova univerzita, JTZE a další partneři, je založen na kombinaci postupů […]

Read More

Požár autobusu v Plzni

V půl šesté vyjely čtyři jednotky hasičů do Líní, kde na Plzeňské ulici hořel autobus. Všem cestujícím se podařilo vystoupit před naším příjezdem.

Read More

Budova plzeňského hlavního nádraží se zítra otevře pro cestující

Památkově chráněná budova plzeňského hlavního nádraží se po náročné rekonstrukci otevře zítra pro veřejnost. Stavba zahrnovala celkovou obnovu střechy, fasády a interiérů. Současně došlo ke zkvalitnění služeb pro cestující a zvýšení jejich komfortu, a to i díky vybudování bezbariérového přístupu. Aktuální celkové náklady dosahují miliardy korun. Do konce ledna budou probíhat dokončovací práce ve veřejných prostorách, celá stavba pak skončí v závěru března.

Read More

Ohňostroje v Plzni budou tiché. Primátor se na tom dohodl se starosty i provozovateli trhů

Ohňostroje na akcích, které pořádá město Plzeň nebo městské obvody, budou nově tiché, tedy bez výbuchů. Týká se to i novoročního ohňostroje, který pořádá centrální plzeňský obvod a také ohňostroje v rámci zahájení adventních trhů. Primátor města Plzně Roman Zarzycký se na tom v uplynulých dnech dohodl s jednotlivými starosty a dohoda byla uzavřena i […]

Read More

Zájem turistů o plzeňský pivovar letos vzrostl. Vrátili se i zahraniční návštěvníci

Návštěvnost prohlídkových tras Plzeňského Prazdroje vzrostla za první tři čtvrtletí letošního roku bezmála o 30 procent. Zvýšený příliv turistů registrují prohlídkové trasy Pilsner Urquell a Gambrinus, Pivovarské muzeum i Plzeňské historické podzemí. Přibyli jak návštěvníci z Česka, tak organizované turistické skupiny ze zahraničí. 

Read More