Praha 3

Program Rockového Slunovratu 2023 je kompletní. Dorazí Lola Marsh i Dubioza Kolektiv

Tahouny Rockového Slunovratu se letos stávají umělci z trochu netradičních destinací. Z Izraele dorazí kapela Lola Marsh v čele s éterickou zpěvačkou Yael Shoshanou Cohen a multiinstrumentalistou Gilem Landau. O jejich oblíbenosti mezi českým publikem svědčí mimo jiné nedávný koncert v pražském klubu Roxy a nedají na ně dopustit ani slovenští sousedé, které Lola Marsh pravidelně okouzluje na festivalu Pohoda.

Read More

Výstava na náměstí Jiřího z Poděbrad připomene milníky ukrajinských dějin 

Venkovní expozice Dlouhá cesta k samostatnosti představí události spojené s boji za ustavení a udržení samostatného ukrajinského státu. Od 26. února je k vidění na náměstí Jiřího z Poděbrad na Praze 3.

Read More

Praha 3 pronajme stadion fotbalovému klubu Viktoria Žižkov

Zastupitelstvo MČ Praha 3 na svém lednovém jednání schválilo pronájem stadionu v Seifertově ulici fotbalovému klubu Viktoria Žižkov. Ve smlouvě seměstská část zavazuje k investici do oprav a k udělení předkupního práva fotbalovému klubu. Ten zase rozšíří nabídku sportovních aktivit pro děti a mládež.

Read More

Začíná festival Žižkovská spojka; Praha 3 ožije happeningy, performance i instalacemi a intervencemi do veřejného prostoru

 Ledovec na Vítkově, lavičky pro Haška a Sauera, čajový dům, světelné instalace, nejrůznější představení, koncerty, happeningy i diskuse nabízí měsíční open air festival v městské krajině a veřejném prostoru Prahy 3 Žižkovská spojka. Autory děl, která jsou od dnešního dne do 3. října k vidění na území Dolního Žižkova jsou například Kurt Gebauer, Aleš Hnízdil, Timo, Martin Velíšek, Marek Šilpoch, Archwerk či studenti FA VUT Brno. „Cílem festivalu je oživení architektonického a kulturního dědictví Dolního Žižkova a vrchu Vítkov spolu s upozorněním na historicko-urbanistickou strukturu a industriální topografii této lokality. Umělecké a architektonické intervence do městské krajiny hledající individuální řešení pro daná místa povedou k posílení jejich genia loci,“ vysvětluje Dan Merta, ředitel pořádající Galerie Jaroslava Fragnera.

Read More

Praha 3 nainstalovala originální popelníky na cigaretové nedopalky

Radnice řeší odhozené cigaretové nedopalky na území své městské části. Pilotně rozmístila 10 unikátních nových popelníků.

Read More

Praha poskytne dotace na výstavbu bytového domu a rekonstrukce bytového fondu městských částí

Praha uvolní další finanční prostředky z Fondu rozvoje dostupného bydlení. Peníze budou použity na opravu 21 bytů spravovaných Prahou 3 a 32 bytů Prahy 10. Další dotace poputuje městské části Praha-Zbraslav, která na svém území plánuje výstavbu bytového domu o třinácti bytech. Materiál bude ve čtvrtek 22. dubna projednávat Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Read More

Praha 3 podala odvolání proti rozhodnutí o umístění stavby Domov pro seniory Parukářka

Soukromý projekt Domov pro seniory Parukářka získal na začátku roku 2021 kladné územní rozhodnutí. Městská část Praha 3 se proti rozhodnutí stavebního úřadu odvolala. Jako problematickou považuje neadekvátní výšku nejsevernější budovy společně s jejím minimálním odstupem od okolní zástavby.

Read More

Žáci základní školy napekli moučníky zdravotníkům nemocnice na Homolce. Dojali je tím až k slzám

Pedagogický sbor základní školy Tyršova v Jinonicích připravil akci „Tyršovka peče zdravotníkům“. Žáci školy za pomoci rodičů napekli desítky moučníků a dortů.

Read More

Kontakt s Peru úspěšně navázán

Proběhla první společná online schůzka k navázání partnerství mezi Prahou 3 a Miraflores, centrální čtvrtí hlavního města Limy. Obě strany mají zájem především o spolupráci v oblasti kultury, online školství a památkové péče. Společně s Velvyslanectvím ČR v Limě se nyní připravuje text memoranda o vzájemné spolupráci.

Read More

Praha 3 upozorňuje již 26 let na výročí tibetského povstání

Praha 3 připomíná 62. výročí tibetského povstání vyvěšením tibetské vlajky na budově radnice a nově i umístěním před KC Vozovna. Tímto symbolickým aktem vyjadřuje již po 26. svou solidaritu s Tibeťany. Radnice Prahy 3 byla v roce 1996 jedním ze čtyř úřadů, které jako první v České republice oficiálně podpořily mezinárodní kampaň “Vlajka pro Tibet”.   Dnes dopoledne byla poprvé […]

Read More