Letadla

Po třiačtyřiceti letech se vrací „čtyřistadesítka“ domů

V listopadu 1981 ji v Kunovicích vyrobili a poté sloužila dlouhých 43 roků jak na kbelské a pardubické dopravní letecké základně, tak v Centru leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA. V březnu 2024 se „čtyřistadesítka“ do Kunovic vrací zpět.

Read More

Letiště Praha ocenilo nejlepší aerolinky za loňský rok

Letiště Praha již potřetí ocenilo nejlepší aerolinky za uplynulý rok. Titul Nejvíce rozvíjející se dopravce získala nízkonákladová společnost Ryanair. Nejefektivnějším dopravcem s ohledem na provoz byla společnost Finnair. Titul Environmentálně nejzodpovědnější dopravce získala aerolinka easyJet. Dopravce British Airways obdržel cenu za nejlepší marketingovou kampaň ve spolupráci s Letištěm Praha. Oproti loňskému roku přibyla kategorie ocenění […]

Read More

Uplynulý rok Letiště Praha v číslech: nárůst cestujících o 29 procent a více než 160 destinací

Letištěm Václava Havla Praha prošlo v loňském roce celkem 13 828 137 cestujících. Jde tak o meziroční nárůst o 29 procent. Pasažéři mohli využít nové dálkové linky do Soulu, Tchaj-peje nebo exotických dovolenkových destinací. Celkem letiště nabídlo 167 destinací, více než 30 nových či obnovených linek a 69 dopravců. Původní prognózy odbavených cestujících mířily ke […]

Read More

Pád ultralightu s úmrtím pilota

K pádu ultralightu vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči ve čtvrtek 7. prosince ve 13.25 hodin do obce Řepníky, části Pěšice. Pilot zůstal zaklíněn v kabině ultralightu a bohužel pád nepřežil.

Read More

QATAR AIRWAYS oznámeny jako oficiální partner týmu BWT ALPINE F1.

Qatar Airways, 7násobná nejlepší letecká společnost na světě, je nyní oficiálním leteckým partnerem týmu BWT Alpine F1 v rámci víceleté dohody a bude společně propagovat  Velkou cenu Kataru 2023 společnosti Qatar Airways. Partnerství přichází po oznámení oficiální letecké společnosti Qatar Airways a globálního partnera Formule 1 na začátku tohoto roku.

Read More

Hejtman Martin Kuba: Letiště konečně žije!

Odletová hala v Českých Budějovicích se konečně zaplnila cestujícími. Shuttle busy pendlují mezi novým parkovištěm, které je pro klienty letiště zdarma, a terminálem. Na odbavovacích pásech se konečně vezou první kufry, bezpečnostní kontrolou procházejí první turisté. Středa 2. srpna je pro českobudějovické letiště památné datum. Dnešním dnem se zařazuje po bok plnohodnotných mezinárodních letišť a začíná poskytovat své služby všem, kteří se chtějí pohodlně a bezpečně dopravit do vzdálených destinací. Cestovní kancelář Čedok zahajuje první charterové lety do turecké Antalye s leteckou společností Smartwings. Od příštího týdne přibude i Řecko, konkrétně Rhodos a Kréta. Těšit se však zájemci o služby jihočeského letiště mohou i na nové turistické destinace. Od příštího léta na tuniskou Enfidhu a bulharský Burgas. Letošní nabídka samozřejmě zůstává.

Read More

Do země zeleného čaje přímo z Prahy. Linka na Tchaj-wan bude v provozu dvakrát týdně

Nádherná přírodní scenerie, tropický deštný prales, vůně zeleného čaje. Praha je ode dneška šestým evropským městem, kam dopravce China Airlines provozuje přímé lety z Tchaj-peje. Přímým spojením s tchajwanským hlavním městem Tchaj-pej se tak řadí po bok Frankfurtu, Amsterodamu, Londýna, Říma a Vídně. Spojení je možné dvakrát týdně a společnost na trať z Tchaj-peje do […]

Read More

POP Airport nově nabízí službu krátkodobého bezplatného parkování pro návštěvníky Letiště Václava Havla Praha

Dodatečné parkovací kapacity pro návštěvníky Letiště Václava Havla Praha nově nabízí outletové a zábavní centrum POP Airport. Projekt PICK UP PARKING, který vznikl ve spolupráci s Letištěm Praha v rámci Prague Airport City, se primárně zaměřuje na službu krátkodobého stání pro návštěvníky čekající na přílety letadel.

Read More

Siemens nabízí řešení pro udržitelnou leteckou dopravu

Pro nižší emise z letecké dopravy jsou zapotřebí lehčí, rychlejší a účinnější letadla Naše otevřená digitální obchodní platforma Siemens Xcelerator pomáhá společnostem s digitální transformací snadno, rychle a ve velkém měřítku S digitálním nativním CNC systémem SINUMERIK ONE mohou výrobci letadel posunout výrobu špičkových dílů na novou úroveň

Read More

Dobří sousedé. Memorandum Letiště Praha a Městské části Praha 6 potvrdí vzájemný respekt k dalšímu rozvoji

Vzájemný respekt, otevřenost a vstřícnost za budoucí rozvoj obou stran dnes podpisem memoranda o spolupráci uzavřeli zástupci Letiště Praha a Městské části Praha 6. Společně chtějí řešit a optimalizovat zejména vlivy, které jsou způsobené provozem letiště a zlepšovat životní podmínky a prostředí, na něž má provoz na letišti vliv.

Read More