Pro ženy

Bezba doprava: 4 nové mikrobusy již od května a snazší podmínky pro doprovod henidkepovaných

Bezba doprava, neboli služba speciálních mikrobusů pro přepravu těžce zdravotně postižených lidí, se rozšíří již od 1. května 2024 o další 4 vozidla. Další 4 mikrobusy pak přibydou od 1. srpna 2024. Celkem tak bude k dispozici 43 speciálně upravených vozidel. Od 1. 5. 2024 se také zjednodušují podmínky pro doprovázející osoby a zpřehledňuje se ceník přepravy.

Read More

Prádlo, které šetří životní prostředí i peněženku

V České republice platí na menstruační potřeby jedna z nejvyšších daní v Evropě. Snížení daně by značně usnadnilo dostupnost těchto produktů ženám všech vrstev společnosti a přispělo k celkovému zlepšení zdravotních a ekonomických podmínek.

Read More

Nesmíte lepek? Dostanete příspěvek  Ministerstvo navrhuje příspěvek na bezlepkovou dietu

 V mezirezortním řízení se aktuálně nachází návrh novely zákona o veřejném zdravotním pojištění z dílny Ministerstva zdravotnictví. Návrh předpokládá výrazné posílení prevence, včetně zavedení příspěvků na bezlepkovou dietu, o který usilují pacienti s celiakií, autoimunitním onemocněním, jehož jedinou léčbou je celoživotní bezlepková dieta. Přes jedenáct tisíc z nich podepsalo petici požadující zavedení příspěvku. Že se jejich cíl možná naplní, informovali zástupci Ministerstva zdravotnictví na úterním veřejném slyšení petičního výboru Poslanecké sněmovny.

Read More

Coca-Cola HBC podpoří Světlušku částkou 750 000 korun

 Společnost Coca-Cola HBC při příležitosti pražského Nočního běhu pro Světlušku předala Nadačnímu fondu Českého rozhlasu šek na částku 750 000 korun. Finanční prostředky budou využity na rozvoj Kavárny POTMĚ, která je už od roku 2006 vlajkovým projektem Světlušky. Umožní vytvoření deseti pracovních míst pro lidi se zrakovým handicapem, jejich proškolení a zajištění průvodců i kompenzačních pomůcek nezbytných pro pracovní činnost.

Read More

Vitana uvádí čtyři nové příchutě dresinků a omáček na gril 

Grilovací sezóna začíná! Tradiční česká značka Vitana letos připravila čtyři novinky, které jídlo vyladí přesně podle vaší chuti. Francouzský a Caesar dresink a také dvě omáčky – Krémovou s cibulkou a Česnek s limetkou. Celou kampaň bude provázet téma etikety grilování. Zaštítí ji kuchař Martin Svatek, jeden z porotců soutěže Česko na grilu a také influencer Libor Neuwirth, který se věnuje etiketě při každodenních situacích.

Read More

Celá republika oslaví Mezinárodní den tance Flashmobem

Mezinárodní den tance je celosvětově uznávaný svátek vyhlášený UNESCO, který každoročně připadá na 29. dubna jako památka narození tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea. K této příležitosti připravuje v České republice společnost Art 4 People velkolepou oslavu tance v podobě programu pro taneční nadšence i širokou veřejnost. Taneční flashmob, tedy choreografii, kterou v jednu chvíli tančí tisíce […]

Read More

Výstava Flora Olomouc vezme návštěvníky do Galaxie květin. Hlavní expozice propojí vesmír s kvalitní floristikou

Vesmír a tisíce květin v jedinečných floristických aranžmá. Tyto dva světy v sobě spojí hlavní expozice na letošní jarní výstavě Flora Olomouc. S podtitulem Galaxie květin se koná od čtvrtku 25. do neděle 28. dubna na Výstavišti Flora Olomouc.

Read More

Tesco rozšiřuje nabídku výhodného menu do všech prodejen. Hodí se na obědy, večeře i svačiny

Tesco rozšířilo nabídku výhodných menu do všech prodejen, dostupná jsou rovněž na Tesco Online nákupech. Kombinaci hotového jídla, sendviče, bagety, wrapu, salátu a nápoje si vybírá zákazník sám.

Read More

V rámci oslav Mezinárodního dne tance vystoupí 450 tanečníků dvanácti národností

Blíží se třídenní oslavy Mezinárodního dne tance, celosvětově uznávaného svátku vyhlášeného UNESCO. „Republiku roztančíme flashmobem, celodenním tanečním programem a dvěma gala představeními,“ říká iniciátor akce ze společnosti Art 4 People a choreograf letošní řady StarDance Martin Kolda.

Read More

Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dubna, je tradiční součástí Světového týdne očkování, World Immunization Week. Každoročně se koná pod záštitou Světové zdravotnické organizace (WHO) a jeho cílem je zvýšit povědomí o významu očkování, které slouží jako prevence před nemocemi a je důležitou součástí ochrany života. Letošní rok […]

Read More