Autobusy

Regionální den PID se tentokrát koná v Benešově u Prahy

Nenechte si ujít letošní první Regionální den PID. V sobotu 20. dubna 2024 v Benešově u Prahy. Kromě jízd historických vlaků nebo retro autobusů se můžete těšit i na bohatý doprovodný program. Na akci se také budou rozdávat slevenky na vstupné do pivovaru Ferdinand, na zámek Jemniště nebo třeba do Světa Škodovek.

Read More

Vodíkový autobus pro Mostecko se osvědčil i v zimním provozu

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol uskutečnila ve spolupráci s městy Most a Litvínov druhou fázi pilotního provozu vodíkového autobusu, který vyvinula slovenská společnost Mobility&Innovation Production s.r.o.

Read More

Středočeský kraj bude testovat novou službu flexibilních autobusů s prvky umělé inteligence

Rada Středočeského kraje dnes schválila a podpořila záměr pilotního zavedení poptávkové veřejné dopravy jako doplňku či alternativy ke klasickým linkovým autobusům. To pomůže rozšířit nabídku veřejné dopravy zejména ve večerním časech v oblastech, kde již není efektivní provoz běžného autobusu s fixní trasou a jízdním řádem.

Read More

Začíná zimní test vodíkového autobusu pro Mostecko

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol pokračuje ve spolupráci s městy Most a Litvínov v další fázi pilotního provozu vodíkového autobusu, který vyvinula slovenská společnost Mobility&Innovation Production s.r.o.

Read More

Provoz PID během vánočních a novoročních svátků

Během letošních vánočních a novoročních svátků a prázdnin bude tradičně upraven provoz Pražské integrované dopravy. Na Štědrý den bude Pražská integrovaná doprava jezdit podle sobotních jízdních řádů s ukončením denního provozu tramvají a autobusů cca v 18:00. Metro pojede až do půlnoci, večer ale v prodloužených intervalech. Od 25. do 26. prosince 2023 a 1. ledna 2024 bude PID v provozu podle nedělních jízdních řádů. O pracovních dnech, tj. 27.–29. prosince 2023 a 2. ledna 2024, bude jezdit PID podle prázdninových jízdních řádů. Na Silvestra bude PID jezdit podle nedělních jízdních řádů s úpravou provozu ve večerním období a s prodlouženým provozem metra.

Read More

Autobus skončil v přikopu mezi obcemi Libčany a Boharyně

Hasiči včera  zasahovali u dopravní nehody autobusu na silnici mezi obcemi Libčany a Boharyně na Královéhradecku. Dveře autobusu zůstaly v příkopu zablokované, hasiči museli devět osob zachránit pomocí nastavovacích žebříků oknem. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob

Read More

Nová autobusová linka 104 propojí Barrandov a Chuchli od 16. 12. 2023

Od soboty 16. prosince 2023 vyjede v návaznosti na ukončení uzavírky ulice mezi Slivencem a Velkou Chuchlí nová autobusová linka, která nově zajistí přímé spojení oblasti Barrandova a Slivence s Velkou Chuchlí.

Read More

Změna jízdních řádů od 10. prosince 2023 v rámci systému PID ve Středočeském kraji

V souvislosti s celostátní změnou jízdních řádů v neděli 10. prosince 2023 dochází k trvalým změnám jízdních řádů na železnici i na autobusových linkách v rámci systému PID ve Středočeském kraji.

Read More

Autobus sjel do příkopu u obce Záříčí na Kroměřížsku

V 18:06 hodin přijali hasiči informaci o dopravní nehodě autobusu plného cestujících u obce Záříčí na Kroměřížsku. Na místo okamžitě vyrazily dvě cisterny profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž.

Read More

Na lince PID 413 budou počátkem týdne do provozu nasazeny čtyři nové moderní autobusy IVECO Crossway LE 14,5m

Čtyři nové vysokokapacitní třínápravové autobusy IVECO Crossway LE 14,5m s emisní normou Euro 6 budou v rámci systému PID zajišťovat linku 413 z Prahy do Litoměřic. Autobus s délkou 14,5 metru přepraví celkem 111 cestujících. Vnitřní prostor vozidla je přizpůsoben pro přepravu minimálně dvou dětských kočárků nebo invalidních vozíků. Tato vozidla splňují Standardy PID včetně barevného […]

Read More