Bydlení

Soutěž interiérového designu CZECH INTERIOR AWARD má své historicky první vítěze vybrané z 222 přihlášených projektů

Boj o první tituly soutěže CZECH INTERIOR AWARD již má své vítěze. Ve čtvrtek 11. dubna byly v PVA EXPO PRAHA při veletrhu DESIGN SHAKER vyhlášeny výsledky hlasování odborné poroty a s nimi i cena veřejnosti. Seznamte se s nejúspěšnějšími projekty interiérového designu z dílen tuzemských profesionálů.

Read More

Hlavní město otevírá v Praze 9 nové kontaktní místo pro podporu bydlení

V rámci rozšiřování sítě kontaktních míst pro bydlení otevírá Magistrát hlavního města Prahy ve spolupráci s městskou částí Praha 9 novou kancelář určenou pro poskytování informací a podpory v oblasti bydlení. Tato iniciativa je součástí projektu Zabydlování a podpora v bydlení domácností a kontaktní místa pro bydlení, který je financován z Evropského sociálního fondu a […]

Read More

Popularita dřeva ve stavebnictví roste, nejde jen o materiál minulosti

Požadavky na materiály se ve stavebnictví mění, klade se důraz i na udržitelnost a recyklovatelnost. Proto je v současnosti opět v oblibě dřevo a materiály na bázi dřeva, které poskytují nové možnosti použití. V rámci současných evropských trendů zaměřených na snižování emisí oxidu uhličitého se kladou také požadavky na zastoupení obnovitelných zdrojů ve stavebních konstrukcích. […]

Read More

Dotace na dostupné bydlení fungují i v menších městech

Svůj první projekt výstavby cenově dostupného nájemního bydlení mimo Prahu připravila společnost Dostupné bydlení České spořitelny (DBČS). Ve spolupráci se žďárskou radnicí a společností Nema, která je lídrem na trhu udržitelných dřevostaveb, plánují vybudovat 34 cenově dostupných bytů ve dvou samostatných budovách ve Žďáru nad Sázavou. Jejich součástí bude i 24 parkovacích míst. Byty budou nabízeny zaměstnancům v klíčových profesích.

Read More

5 šikovných elektronických gadgetů do moderní domácnosti

Jak si zjednodušit život? Co třeba pomocí smart výrobků, které můžete ovládat pomocí aplikace z práce? Nebo nastavit čas a o nic se nestarat. Našli jsme 5 základních pomocníků, které se hodí i pro nováčky.

Read More

Test TP-Link Termostatické hlavice radiátoru Kasa Smart

Do naší redakce jsme dostali při vrcholící letošní topné sezóně k o testování novinku od známého výrobce TP-Link termostatické hlavice radiátoru s řídícím hubem Kasa Smart.

Read More

Jarní úklid se blíží. Jděte na něj efektivně a férově si jej rozdělte

 Někteří z nás se do jarního úklidu pouštějí s gustem, pro jiné je to pokaždé výzva. Jako u spousty věcí ale i zde platí, že nejdůležitější je začít. Zkuste si letos zvolit takový přístup, který vám vyhovuje. V rodině se všichni o „velký úklid“ spravedlivě rozdělte a rozhodně si vezměte k ruce efektivní čisticí prostředky. Po práci nezapomeňte na zasloužený relax.

Read More

Festival Den architektury letos připomene odkaz Franze Kafky i dílo Karla Hubáčka nebo Josefa Fanty

Letošní 14. ročník Dne architektury se uskuteční s podtitulem „Proces proměny“. Odkazuje tak mimo jiné na 100. výročí úmrtí Franze Kafky, které bude jednou z hlavních programových linií a připomene nejen stavby spojené s tímto autorem či budovy související s literaturou, ale pozve i na místa s kafkovskou atmosférou. Další z programových sekcí budou věnovány […]

Read More

Dalších 10 miliard přiteče do Nové Zelené úsporám z Modernizačního fondu

Program Nová Zelená úsporám provází od jeho spuštění enormní zájem ze strany zájemců o dílčí renovace rodinných domů. Ministerstvo životního prostředí proto navyšuje finanční podporu domácností o dalších 10 miliard korun z Modernizačního fondu. Zároveň zefektivňuje podporu fotovoltaiky na rodinných domech, která bude nově vyšší v kombinaci se zateplením domu. Navýšení alokace zajistí podporu pro dalších více než 50 tisíc domácností. Změny se netýkají výzvy Oprav dům po babičce, NZÚ Light ani programů na podporu bytových domů.

Read More

Moderní bydlení a akvárium

Moderní bydlení se neustále vyvíjí a přizpůsobuje se novým trendům a zájmům lidí. Jedním z neobvyklých prvků, které se stávají stále populárnějšími v současném bydlení, je umístění akvária v interiéru. Akvária nejsou pouze pro milovníky ryb, ale mohou být také estetickým prvkem, který přidává do moderních domovů unikátní atmosféru.

Read More