Parní vlaky 2021

Všudybylka má opravený kotel

V minulém týdnu proběhlo první zatopení parní lokomotivy 354.195 Všudybylka po oprávě kotle. „Na stroji se kompletně vyměnily trubky v kotli včetně komunikační roury a došlo i k opravě popelníku,“ popisuje ředitel centra historických vozidel ČD Muzea v Lužné u Rakovníka Marek Plochý. Lokomotiva je tak znovu připravena na jízdy, a to nejen v okolí Lužné u Rakovníka.

Read More

Mikulášský parní vlak pojede Chocně do Litomyšle. ZRUŠENO

Mezi Chocní, Vysokým Mýtem a Litomyšlí se můžete v neděli 28. listopadu 2021 svézt mikulášským vlakem, který poveze parní lokomotiva Skaličák. Dopřejte dětem setkání s Mikulášem, andělem a čerty na kolejích. Na hodné malé pasažéry čeká ve vlaku nadílka. – AKCE ZRUŠENA

Read More

Parní legendu soustruží v pražském depu

Do Prahy dorazila ze Slovenska legendární parní lokomotiva 498.104 Albatros. Ve Středisku údržby Jih jí pracovníci Českých drah obrábějí kola na moderním podúrovňovém soustruhu, jediném svého druhu u nás. Lokomotivní řada 498.1  drží československý parní rychlostní rekord 162 km/h.

Read More

Kalendář parních vlaků 2021

Přinášíme Vám kalendář parních vlaků pro rok 2021. Zde opět budeme uveřejňovat kalendář parních vlaků, v České i Slovenské republice a také  v Evropě.

Zatím není uveřejněno pro rok 2021 mnoho jízd, a tak vše se bude během doby upravovat a doplňovat.

Read More

S párou do Oslavan za Mikulášem, čerty a anděly – ZRUŠENO

Akce zrušena! Svezte se v sobotu 4. prosince 2021 mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan, kde koná akce Čertovský zámek s jarmarkem, výstavou betlémů a samozřejmě s čertech dobrou zábavou. V čele nostalgického vlaku s historickými vozy pojede parní lokomotiva Skaličák (433.001).

Read More

Mikulášské parní vlaky a Čertohráček vyrazí ze Smíchovského nádraží – ZRUŠENO

Pojeďte na výlet s Mikulášem a jeho družinou a nadílkou pro děti ve vlaku. Mikulášské jízdy v Praze a Středočeském kraji se uskuteční o víkendu 4. a 5. prosince 2021. Výchozí stanicí bude vždy Smíchovské nádraží a svézt se můžete buď parním vlakem s lokomotivou Šlechtičnou (475.179), nebo oblíbeným výletním vlakem Cyklohráčkem, který se na […]

Read More

Mikulášským parním vlakem po Letohradsku 2021 – ZRUŠENO

AKCE JE ZRUŠENA !Svezte se poslední listopadovou sobotu mikulášským vlakem mezi Letohradem a Dolní Lipkou. Ve vlaku vám budou dělat společnost Mikuláš, anděl a čerti. Pro hodné děti je připravena nadílka. Občerstvení je možné  v bufetovém voze.

Read More

Mikulášská jízda s Albatrosem

ALBATROS klub pri RD Bratislava hlavné, ZSSK Slovensko, ŽSR a ŽMSR pořádají 4. prosince 2021 tradiční Mikulášskou jízdu s parní lokomotivou 498.104 Albatros.

Read More

Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

Poslední říjnový víkend 30. a 31. 10. 2021 se v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka koná tradiční akce pojatá jako stylové rozloučení s letošními nostalgickými zážitky na kolejích – Poslední parní víkend. V sobotu i v neděli se můžete svézt parním vlakem, historickým motoráčkem nebo parním vláčkem po muzejní úzkokolejce.

Read More