Cyklistika

Jaroslav Kulhavý má zlomenou klíční kost a tým Superior lions na Cape epic končí

Bohužel čeští lvi Superior lions na Cape Epic dobojovali. Dnes ještě dojeli na 14. místě, ale Jaroslav Kulhavý měl 10km před cílem pád, při kterém si zlomil klíční kost a závod tak pro dvojici Kulhavý-Adel bohužel končí.

Read More

Cape Epic – 3. etapa Čeští Superior lvi se protlačili do desítky v etapě

Včera  se zadařilo. Český tým Superior Lions v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým a Filipem Adelem dojeli na 9. příčce. Podařil se jim tak prozatím nejlepší výsledek v jednotlivé etapě z českých dvojic. V polovině etapy se pohybovali v první skupině a sahali na TOP5, ale nakonec se roztrhala po stoupání a dlouhém úseku na asfaltu.

Read More

SUPERIOR LIONS – den 3 – Cape Epic

Cyklisté Kulhavý s Adelem dojeli dnes ve druhé etapě závodu Cape Epic na 23. příčce. Podle jezdců byla výkonnostně etapa lepší než včera, jen byla také smolná. Filip Adel trefil krátce po startu velký balvan předním kolem, prorazil plášť a oprava nebyla vůbec snadná. Plášť museli opravovat nadvakrát a poté začala stíhací jízda, kdy předjeli mnoho […]

Read More

Druhá etapa závodu horských kol Cape Epic přinesla hromadný pád

Hromadný pád, nebezpečí a chaos hned po startu. Spousta lidí přemotivovaných, líčil Kulhavý

Read More

Český tým SUPERIOR LIONS  ve složení Jaroslav Kulhavý a Filip Adel zahájil legendární jihoafrický etapový závod Cape Epic.

V úvodním prologu 20. ročníku, který měřil 26 kilometrů dojel Jaroslav Kulhavý s Filipem Adelem z týmu Superior Lions na 21. příčce. Níže najdete rozhovor jak jim prvotní letošní setkání s vedrem, prachem a Africkým peklem chutnalo.

Read More

Český tým Kulhavý a Adel vyráží dobýt nejtěžší závod na horských kolech Cape Epic

 Nejlepší český biker všech dob Jaroslav Kulhavý ve dvojici s Filipem Adelem vyráží na legendární jihoafrický etapový závod Cape Epic; poprvé na kolech české značky Superior v barvách nově vzniklého týmu Superior Lions.

Read More

Mathias Vacek má za sebou začátek druhého ročníku v elitním týmu Lidl-Trek.

V rozhovoru popisuje mimo jiné roli v týmu, případný start na Vueltě a také jeho oblíbenou část závodního roku.

Read More

Bývalý trojnásobný světový šampion Zdeněk Štybar uzavřel v 38 letech cyklistickou kariéru 31. místem.

Nizozemec Mathieu van der Poel se stal v Táboře pošesté mistrem světa v cyklokrosu, v Táboře získal v roce 2015 svůj první titul, splnil roli jasného favorita a vyhrál o 37 sekund před krajanem Jorisem Nieuwenhuisem. Třetí skončil Belgičan Michael Vanthourenhout. Michael Boroš dojel sedmý a vyrovnal své maximum z roku 2017.

Read More

Kristýna Zemanová, která skončila druhá a Kryštof Bažant třetí na mistrovství světa cyklokrosařů

Šestnáctiletý Kryštof Bažant získal na MS cyklokrosařů v Táboře první medaili pro Česko. V závodě juniorů při svém prvním roce v této kategorii nečekaně obsadil třetí místo.  O necelé dvě hodiny později na něj navázala v kategorii do 23 let také největší domácí naděje Kristýna Zemanová, která skončila druhá.

Read More

Kryštof Bažant z Cyklostar Pirelli zabojuje o světovou medaili

Již začátkem února se uskuteční v Táboře světový šampionát v cyklokrosu. Do české nominace se probojoval i Kryštof Bažant z týmu Cyklostar Pirelli. Nadějný cyklista, od kterého se očekává útok na juniorskou medaili.

Read More