BMW

ROLLS-ROYCE SPECTRE ODHALEN: První plně elektrický model značky

Rolls-Royce představuje svůj první plně elektrický model Spectre +++ Spectre ukazuje, jak skvěle je Rolls-Royce vhodný k elektrifikaci +++ Spectre ohlašuje začátek plně elektrické éry společnosti Rolls-Royce Motor Cars +++ Spectre je v první řadě Rolls-Royce a až v druhé elektrický automobil +++ Základem vozu je celohliníková platforma Architecture of Luxury značky Rolls-Royce +++ První vozy budou zákazníkům dodány ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023

Read More

BMW a MINI jsou oficiálními vozy Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha.

Prostřednictvím svého autorizovaného dealera, společnosti Renocar, jsou BMW a MINI oficiálními vozy Mezinárodního festivalu Dvořákova Praha.

Read More

BMW Group zrychluje udržitelnou těžbu lithia na výrobu bateriových článků k zajištění rychlého rozšíření elektromobility

BMW Group bude v příštích letech urychlovat expanzi elektromobility. Očekává se, že do roku 2030 budou nejméně polovinu celosvětových prodejů společnosti tvořit čistě elektrické automobily. To samozřejmě zvýší potřebu lithia, které je důležitou surovinou pro výrobu bateriových článků. Z tohoto důvodu bude společnost získávat lithium od dalšího z předních dodavatelů, společnosti Livent. Celková hodnota víceletého kontraktu bude činit přibližně 285 mil. eur.

Read More

Registrace nových vozů BMW Group v České republice za rok 2020

BMW Group v roce 2020 v České republice registrovalo 5272 nových vozidel (–8,9 %) +++ Meziroční pokles celého trhu činil 18,8 %, takže BMW Group zvýšilo svůj tržní podíl +++ Registrace elektrifikovaných vozidel vzrostly o pětinu (+19,4 %) +++ Úspěchy slavily X modely: nejprodávanějším modelem na českém trhu bylo BMW X5, BMW X1 a BMW X3 skončily na třetím a čtvrtém místě

Read More

Úspěchy BMW v roce 2020 : vyhrálo mnoho anket.

Národní a mezinárodní ocenění potvrzují přitažlivost nabídky současných modelů prémiové automobilky, jejího designového stylu i nejnovějších technologických inovací. Zmínit je třeba i zisk titulu Auto roku 2020 v České republice pro BMW řady 3.

Read More

„Držíme spolu“ – BMW AG a Mercedes-Benz Mnichov ve společné reklamní kampani poukazují na solidaritu v těžkých časech.

Automobilová výměna mezi dvěma konkurenty v prémiovém segmentu má za cíl podpořit iniciativu „Nakupujte lokálně“, která chce pomoci lokálním podnikatelům – BMW iX3 se nachází za okénkem adventního kalendáře mnichovského prodejce Mercedes-Benz a součástí vánoční výzdoby v prostorách BMW Welt je model Mercedes-Benz EQC 400.

Read More

Nový film „The Drop“ opět láká celosvětovou BMW M komunitu do města M Town.

Úspěšná digitální kampaň točící se kolem virtuálního Eldorada emotivních BMW M momentů představuje unikátní i budoucí modely.

Read More

BMW Group pokračuje s podporou Sokolovska

Výstavba BMW Group Vývojového centra ČR severně od Sokolova je v plném proudu. Protože BMW Group aktivně přistupuje k řešení společenských výzev ve všech regionech a místech, kde podniká, pokračuje ve spolupráci v oblasti kultury, kvalitního vzdělání pro děti i dospívající, bezpečnosti dopravy a zodpovědného využívání zdrojů také severně od Sokolova, kde právě vzniká BMW […]

Read More

Továrna BMW Group v Lipsku se připravuje na výrobu budoucího crossoveru MINI.

Od roku 2023 se v továrně BMW Group Lipsko rozběhne výroba nástupce aktuálního MINI Countryman. Nový model bude k dispozici se spalovacími motory i s elektrickým pohonem. Aktuální investiční program do saské továrny významně zvětší výrobní kapacity a umožní montáž komponentů elektrického pohonu.

Read More

Nové sféry elektrické mobility: první let s elektrifikovaným wingsuitem za podpory BMW i.

Ve spolupráci s BMW i a Designworks plní rakouský profesionální base jumper a skydiver Peter Sulzmann sen o nejinovativnějším způsobu létání – elektrický pohon nově navrženého létajícího obleku zvyšuje rychlost a prodlužuje dobu letu – působivé video dokumentující první let v elektrifikovaném wingsuitu od BMW i bude mít premiéru na letošní události #NEXTGen 2020.

Read More