BMW a MINI jsou oficiálními vozy Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha.

Prostřednictvím svého autorizovaného dealera, společnosti Renocar, jsou BMW a MINI oficiálními vozy Mezinárodního festivalu Dvořákova Praha.

Hosty a partnery tohoto významného svátku klasické hudby, který se koná od 6. do 24. září, bude vozit 12 automobilů značek BMW a MINI. Konkrétně budou připravena různá provedení BMW 520d Touring, BMW 630d xDrive Gran Turismo, BMW řady 7, BMW X5, MINI Clubman a MINI Countryman. Jde o další z řady projektů BMW Group zasahujících do kulturního světa. Po letošním Mezinárodním filmovém festivaly Karlovy Vary je spolupráce v rámci festivalu Dvořákova Praha druhou významnou kooperací BMW Group na poli kultury.

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha je jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu, na níž tradičně vystupují největší hvězdy světa klasické hudby. Festival letos uctí 180. výročí narození Antonína Dvořáka a připomene si 1100. výročí úmrtí svaté Ludmily, což je téma, které nezapomenutelně ztvárnil Dvořák ve svém oratoriu. Během bezmála tří týdnů se ve Dvořákově síni Rudolfina divákům představí mimo jiné Vídeňští filharmonici s Herbertem Blomstedtem, Bamberští symfonici s Jakubem Hrůšou nebo klavíristé sir András Schiff a Boris Giltburg.

Více informací o Mezinárodním hudebním festivalu Dvořákova Praha:
www.dvorakovapraha.cz