Film

Anifilm 2024 představuje program

23. ročník Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci ve dnech 7. až 12. května a nabídne jako vždy bohatý a pestrý program.

Read More

Soutěž Sony Future Filmmaker Awards 2024 představuje užší výběr 30 mezinárodních filmařů

Společnost Creo s potěšením představuje užší výběr soutěže Sony Future Filmmaker Awards 2024. Třicet filmových tvůrců v šesti kategoriích, kteří se dostali do užšího výběru, čeká jedinečný zážitek v podobě účasti na týdnu speciálních akcí v prostorách Sony Pictures Studios v Los Angeles, včetně workshopů nabízejících bezkonkurenční přístup do zákulisí filmového průmyslu. Program vyvrcholí slavnostním udílením […]

Read More

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Již po třetí přiveze na festival „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Read More

LEVNÁ NEDĚLE opět vtrhne do Cinema City 

 Ještě jste neviděli nejnovější filmové blockbustery? Nemohli se rozhodnout, který filmový formát zvolíte nebo jste odkládali návštěvu kina z úplně jiného důvodu? Tak teď je ten pravý čas to napravit. Cinema City spouští první LEVNOU NEDĚLI v tomto roce, a to již 28. dubna 2024. Mimo výhodných cen vstupenek je v rámci akce zahrnuté i speciální nedělní menu. Filmy si budete moci užít nejen v klasických, ale i ve speciálních a jedinečných formátech, kterými jsou IMAX a 4DX.

Read More

Jak těžké je získat výrobce cereálií jako sponzora masových vražd?

Je to film o rodině a pomstě, říká s nadsázkou o svém nejnovějším snímku režisér Moritz Mohr s tím, že něco takového chtěl vždycky natočit. Po sedmi letech a s producentským přispěním ostříleného Sama Raimiho a Roye Leeho, které nápad zaujal natolik, že se okamžitě přihlásili, aby pomohli s vývoj celovečerního scénáře, se mu sen plní. Bill Skarsgård ale není v jeho režii žádným rozervaným hrdinou, i když má občas namále, stává se nelítostným nástrojem smrti, který během téměř dvouhodinové akční jízdy nedá vydechnou svým nepřátelům, ani divákům. Do kin přichází zběsilá řežba Boy Kills World plná tryskající krve, vyhřezlých střev i usekaných končetin, která vzdává poctu klasice žánru a legendám kung-fu filmů, to vše s patřičnou dávkou humoru a sebeironie.

Read More

Abigail

Parta kriminálníků versus malá holka, kterou unesli kvůli výkupnému. Že je výsledek takového souboje předem daný? Nezapomeňte, že děti někdy dokážou být opravdová monstra. Tvůrci hororové lahůdky Krvavá nevěsta natočili další film, v němž se role kočky a myši nečekaně promění.

Read More

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry. Zatímco většina romantických hrdinů musí ujít strastiplnou cestu, aby se jejich přání splnila, ústřední dvojice nové komedie Láska na zakázku dostane hned na začátku všechno, po čem touží. Jenže záhy se z jejich splněných snů stane skutečná noční můra a jim začne docházet, že opravdové štěstí na ně […]

Read More

Festivalové ozvěny sportovních filmů míří do Zlína!

Zlínští sportovní fanoušci se mají na co těšit! Vůbec poprvé přijede do města Sportfilm Festival Liberec, který přiveze to nejlepší, co ze sportovních filmů nabídl divákům v roce 2023. Festivalové ozvěny Sportfilm Festivalu Liberec se letos poprvé vydávají na cesty a prvním místem kam přinesou sport, kulturu a zábavu je právě Zlín. Zájemci všech generací si […]

Read More

Do kin přichází film Maria Montessori  (La Nouvelle Femme)

Montessori metoda je způsob výuky, při kterém je respektována zejména osobnost dítěte, a není založena na memorování žáků. Životopisné drama Maria Montessori ukazuje příběh zakladatelky této metody, která navzdory všem nesnázím své doby pomáhala právě těm dětem, na které společnost zanevřela.  

Read More

Kryštof Hádek přemluví striptérku, aby hrála jeho partnerku. Romantická komedie o sítí lží Lítá v tom míří na Voyo

Jedna nevinná lež strhne lavinu nedorozumění a trapasů. V romantické komedii Lítá v tom se hlavní hrdina rozhodne naposledy udělat svou nemocnou matku šťastnou a splnit její touhu po vnoučatech. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby předstírala jeho těhotnou partnerku. Když se matka zázračně uzdraví, spustí se lavina nedorozumění a chaosu a do sítě lží se postupně zaplétají další členové rodiny, přátelé, kolegové z práce, a dokonce i cizí lidé. Na Voyo snímek Lítá v tom s Kryštofem Hádkem, Kristínou Svarinskou a Taťánou Medveckou v hlavních rolích vstupuje v neděli 14. dubna 2024.

Read More