Parní vlaky 2019

Kalendář parních vlaků 2020

Přinášíme Vám kalendář parních vlaků pro rok 2020.Zde opět budeme uveřejňovat kalendář parních vlaků, v České i Slovenské republice a také nově v Evropě. Zatím není uveřejněno  pro rok 2020 mnoho jízd, a tak vše se bude během doby upravovat a doplňovat.

Read More

Silvestrovské jízda na Lößnitzgrundbahn

Během mini výletu s Lößnitzgrundbahn je připraveno k přivítání Nového roku nejlepší šumivé víno, skutečně dobré Prosecco z Venetien.

Read More

Poznejte region Waldviertel projížďkou parním vlakem na železnici Waldviertelbahn

Již více než 115 let jezdí parní a dieselové lokomotivy mezi Gmündem, Groß Gerungs a Litschau přes „sever“ Dolního Rakouska. Waldviertelbahn vede po úžasné trase lesem, kolem rybníků a impozantních žulových skal. Zažijte cestu, která vám poskytne nový pohled na Waldviertel.

Read More

Projížďky parním vlakem na Žitavské úzkokolejce v roce 2020

S parními lokomotivami zažijete na Žitavské úzkokolejce v hlavní sezóně denně dvojitý výjezd z nádraží Bertsdorf.

Read More

Projížďka parním vlakem po trati Preßnitztalbahn

Preßnitztalbahn je 750 mm úzkorozchodná železnice, jejíž trasa měří okolo osmi kilometrů mezi dvěma konečnými stanicemi Steinbach a Jöhstadt.

Read More

Vánoce na úzkorozchodné železnici Zittauer Schmalspurbahn

Těšit se můžete na adventní jízdy a vlaky se Santa Clausem, dvojité výjezdy vlaků. Protože se začátkem vánočních svátků začíná úzkorozchodná železnice Zittauer Schmalspurbahn hlavní sezónu v sobotu 21. prosince 2019, do  Žitavských hor do 5. ledna 2020 jezdí každé dvě hodiny dva parní vlaky.

Read More

Na Královský advent na Křivoklátě parním vlakem

V čase adventu otevře hrad Křivoklát své brány všem, kteří se těší na tradiční jarmark s programem. O víkendu 14. a 15. prosince 2019 se na Křivoklát můžete svézt parním vlakem.

Read More

Parním vlakem na vánoční trhy a horskou přehlídku do Schwarzenbergu

Svezte se zvláštním parním vlakem do Schwarzenbergu a zažijte zlatý hřeb Schwarzenberského vánočního trhu:  Bergparade.

Read More