Vaření

Vitana uvádí čtyři nové příchutě dresinků a omáček na gril 

Grilovací sezóna začíná! Tradiční česká značka Vitana letos připravila čtyři novinky, které jídlo vyladí přesně podle vaší chuti. Francouzský a Caesar dresink a také dvě omáčky – Krémovou s cibulkou a Česnek s limetkou. Celou kampaň bude provázet téma etikety grilování. Zaštítí ji kuchař Martin Svatek, jeden z porotců soutěže Česko na grilu a také influencer Libor Neuwirth, který se věnuje etiketě při každodenních situacích.

Read More

Tesco rozšiřuje nabídku výhodného menu do všech prodejen. Hodí se na obědy, večeře i svačiny

Tesco rozšířilo nabídku výhodných menu do všech prodejen, dostupná jsou rovněž na Tesco Online nákupech. Kombinaci hotového jídla, sendviče, bagety, wrapu, salátu a nápoje si vybírá zákazník sám.

Read More

Zlatým kuchařem za rok 2023 se stává Jan Knedla

Redakce časopisu Gastro&Hotel již po osmé vyhlašuje výsledky ankety Zlatý kuchař. Ceny převzali vítězové v sedmi kategoriích – Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku, Síň slávy, Zlatý cukrář, Hvězda street foodu a Volba veřejnosti.

Read More

Lidl partnerem show Česko na grilu

S Lidlem začíná nová grilovací sezona již tuto sobotu. Vybrané produkty na pořádné barbecue, jako jsou nejrůznější druhy masa, ovoce, zeleniny, ale i třeba surovin na pečení v prvotřídní kvalitě společnosti Lidl, budou vídat diváci každou sobotu na stanici TV Prima. Lidl Česká republika se totiž stal hrdým partnerem nové kulinářské show Česko na grilu. Pořad vnese do tuzemských obývacích pokojů vzrušení z grilování a soutěžního ducha. Zábavná show, která se bude vysílat v sobotu od 20:15 na Primě i na prima+ nabídne divákům nejen letní zábavu, ale také inspiraci pro vlastní grilovací dobrodružství. Představuje totiž souboje nad grilem, kde soutěžící čelí výzvám s různými surovinami pocházejícími z obchodního řetězce Lidl.

Read More

KFC v Česku dál roste. V minulém roce v restauracích obsloužili 25 milionů zákazníků

 KFC, největší řetězec restaurací s rychlou obsluhou v Česku, i v době přibývající konkurence dál roste. Zákazníci mohou navštívit už 127 KFC poboček po celé České republice. Jen za minulý rok navštívilo restaurace přes 25 milionů zákazníků, kteří se rádi vracejí za křupavými pochoutkami z čerstvého kuřecího masa. Letos značka slaví jubilejních 30 let na českém trhu. Nepoleví ani s otevíráním nových restaurací a odhaduje, že během letošního roku obslouží téměř 28 milionů zákazníků.

Read More

Tipy na netradiční dezerty: Provoňte si jaro vanilkou a kakaem

Jen těžko bychom hledali ikoničtější dvojici, než je vanilka a kakao. Patří k sobě jako sněženky k jaru, jako vajíčka k pomlázce a jako vůně čerstvě upečených dobrot k domovu. Když hořkost kakaa zjemní voňavá vanilka, vznikne koncert chutí, kterému málokdo odolá. S našimi recepty si tuhle symfonii můžete dopřávat doma třeba každý den.

Read More

Student medicíny Vojtěch Vrtiška je vítězem třetí řady Peče celá země – porotu ohromil netradičním přístupem k cukrařině

Ve finále třetí řady Peče celá země porotci hodnotili výkony tří finalistů – Romana, Vojtěcha a Terezy. Vítězem se nakonec stal student medicíny Vojtěch. Během soutěže se propekl třiceti výzvami a předtím, než převzal trofej pro nejlepšího amatérského cukráře, získal třikrát titul Pekař týdne. To je v české verzi pořadu Baking off s licencí veřejnoprávní BBC doposud nejvíce, co se kterému soutěžícímu povedlo dosáhnout. Po deseti soutěžních večerech nabídne Česká televize ještě speciální charitativní díl. Ve spojení s nadací Pomozte dětem a známými osobnostmi ho uvede na Velikonoční pondělí, tedy 1. dubna 2024 ve 20:10 na ČT1.

Read More

Nový ročník mezinárodní prestižní kuchařské soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy

Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z České republiky, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S.Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich jedinečnou kreativitu a vizi. Zatím jediným českým úspěšným účastníkem je Patrik Bečvář, který zabodoval v této soutěži v roce 2015.

Read More

Fit Smoothie – koktejl plný chuti, který pozvedne váš den

Také je toho na vás někdy moc? Cítíte se bez energie a potřebujete rychlou vzpruhu? Někdo sáhne po čokoládě nebo syceném slazeném nápoji. To je ale jen krátkodobé řešení problému. Dejte si raději chutnou svačinku, která vás zasytí a dodá vám dostatek postupně se uvolňující energie tak, abyste zvládli vše potřebné. Ochutnejte tyčinku Fit Smoothie plnou chuti, která ihned pozvedne váš den.

Read More

68 % čechů se alespoň jednou za rok inspiruje japonskou kuchyní. Lidl spouští týden věnovaný japonským chutím

 Zahraniční kuchyně pronikají do českých domácností čím dál více. 68 % respondentů v nedávném průzkumu uvedlo, že se japonskou kuchyní inspiruje alespoň jednou za rok. Lidl na poptávku novým tematickým týdnem nazvaným Exotická rozmanitost na japonský způsob. Od pondělí 4. března si budou moci zákazníci nakoupit kromě známých japonských pokrmů jako sushi a ingrediencí na jeho výrobu například také zmrzlinové mochi, gyoza taštičky nebo různé pasty a omáčky.

Read More