Velikonoce

Velikonoce v Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba víkendové dny se bude konat i speciální setkání u tříměsíční gorilí samičky Mobi. Na Velikonoční pondělí čeká návštěvníky tematický program u více než dvaceti druhů zvířat napříč zoologickou zahradou, přičemž některá setkání jsou letošní novinkou – například krmení manulů nebo setkání u populárních kapybar. Dojde i na velikonoční trénink lachtanů nebo krmení vejcožrouta. V pondělí 1. dubna bude navíc v provozu aprílová telefonní linka na pana Hrocha. Celý program nadcházejícího prodlouženého víkendu naleznete níže.

Read More

Velikonoční jízda parním vlakem do Týnce nad Sázavou

Zpestřete si velikonoční svátky a vydejte se s námi v neděli 31. března na okružní výlet parním vlakem. Pojedete po jedné z našich nejkrásnějších tratí podél řeky Vltavy a Sázavy z Prahy přes Davli do Týnce nad Sázavou, které se říká Posázavský Pacifik. Zpět do Prahy se vrátíte Ladovým krajem přes Čerčany a Senohraby.

Read More

Kolínská řepařská drážka jezdí s párou na Velikonoce

 Velikonoční jízdy, které se uskuteční  30. – 31. 3. 2024. Vlaky budou taženy parní lokomotivou  s pravidelným odjezdem: 9:45, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45 a v 16:00 hodin .

Read More

Velikonoce v Zoo Ostrava

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava je otevřená každý den v roce a bude tomu tak i během nadcházejících velikonočních svátků. O Velikonočním pondělí se její brány otevřou dokonce o hodinu dříve. Zahájena budou i sezónní komentovaná setkání.

Read More

Velikonoce v Muzeu v přírodě Zubrnice

Muzeum v přírodě Zubrnice zahájí návštěvnickou sezonu 2024 již na Bílou sobotu 30.3.24. O víkendu i na Velikonoční pondělí 1.4.24 budou prohlídky Historické vesnice zpestřeny o velikonoční výzdobu interiérů, vůni čerstvě upečeného mazance a návodu, jak správně uplést pomlázku.

Read More

Velikonoce na Betlémě v Hlinsku

Velikonoční výstava, kterou naleznete v roubených domcích památkové rezervace Betlém Hlinsko od 19. března do 14. dubna 2024 , představí jarní období v lidovém pojetí.

Read More

Mimořádný velikonoční program na hradech, zámcích a dalších památkách ve správě Národního památkového ústavu  

Velikonoční a květinová výzdoba, netradiční prohlídky s připomínkou tradic a historie, program zaměřený také na rodiny s dětmi – takové budou letošní Velikonoce na státních hradech, zámcích a dalších památkách ve správě Národního památkového ústavu. Otevřeny budou denně po celé velikonoční svátky.

Read More

Velikonoční tradice ožívají oslavte svátky jara v Olomouckém kraji  

Svátky jara jsou tady a s nimi i speciální program na Zámku Čechy pod Kosířem a v Arboretu Bílá Lhota. Přivítejte s námi probouzející se přírodu, potěšte se pohledem na živá zvířata, otestujte svoji zdatnost v lanové soutěži nebo si upleťte vlastní pomlázku.

Read More

Posílení dopravy během Velikonoc

České dráhy posílí vlakovou dopravu v souvislosti s velikonočními svátky a jednodenními velikonočními prázdninami. Posilové vozy, které navýší kapacitu vlaků v nejžádanějších směrech, budou zařazené ve vlacích už před prodlouženým víkendem a zejména pak na Velikonoční pondělí.

Read More

Pestré Velikonoce v rozkvetlé botanické zahradě

Botanická zahrada hl. m. Prahy zve návštěvníky na velikonoční prohlídku botanické zahrady. Venkovní expozice září jarními květy narcisů, tulipánů a hyacintů a kvete i řada dřevin. Skleník Fata Morgana nabízí hned dvě výstavy. Až do 7. dubna jsou zde umístěny umělecké objekty sochařky Veroniky Richterové vytvořené z recyklovaných PET lahví v rámci výstavy Nová PET Tropicana. Tu […]

Read More