Evropská města na jeden den

Vídeň revitalizuje Dunajský ostrov. Chce pomoct rybám a obojživelníkům

Dunajský ostrov patří především v létě k vyhledávaným a oblíbeným lokalitám řady Vídeňanů. Nejen lidé, ale i zvířata si Dunajský ostrov oblíbila a pro řadu ryb a obojživelníků je právě tento ostrov důležitým životním prostorem. V rámci evropského projektu LIFE DICCA nyní Vídeň revitalizuje tříkilometrový pobřežní pás se zátokami. Kvůli klimatickým změnám totiž dochází k […]

Read More

Katedrálu sv. Štěpána ve Vídni zdobí nebeský žebřík

Jižní věž Katedrály sv. Štěpána rozzářila nová světelná instalace ve tvaru nebeského žebříku. Nejnovější dílo současné vídeňské umělkyně Billi Thannerové odkazující na biblický příběh Jákoba má symbolizovat naději a katedrálu bude zdobit až do konce května.

Read More

Miláno na jeden den

Je brzo ráno a my nasedáme na letadlo v Praze a vznášíme se do oblak směrem italské město Milano. Naším cílem bylo zažít vánoční atmosféru ještě dříve, než davy turistů pohltí toto krásné centrum mody v severní Itálii.

Read More

Advent na soutoku tří řek – Pasov

Na soutoku tří řek Dunaj, Inn a Ilz je krásné historické město Pasov. Toto starobylé město se pyšní velkým počtem památek.  Najdete tu pěkné úzké uličky, romantické nábřeží, na levém břehu Dunaje je hrad Veste Oberhaus.

Read More

Vánoční trhy v Horním Rakousku – Linc

Za poznáním rakouských vánočních trhů se můžete vydat kousek za hranice. Město Linc je známé nejen svým lineckým koláčem, ale i vánočními trhy.

Read More

Za vínem a sklepními labyrinty do města Retz

Jen pár kilometrů od českých hranic se nachází malé historické městečko Retz.  Je to známá vinařská obec s bohatou historií, která začíná okolo roku 1180. Centrum města protínaly dvě důležité středověké obchodní stezky: cesta údolím Dyje vedoucí z východu do Drosendorfu, Raabsu, Neuhausu a Tábora a jízdní stezka, která vedla z Kremže přes údolí plné […]

Read More

Kodaň na jeden den

Hlavní město Dánska, Kodaň, na jeden den . Odlet z Prahy v 7:05 s ČSA přístání v 8:30 v Kodani a odlet v 20:05 a v Praze 21:25

Read More

Londýn na jeden den s kulturním zážitkem není snem, ale skutečností

Výlet na jeden den do Londýna, to zní jako utopie a nesmyslný nápad. Omyl je pravdou. Za jeden den lze toto město užít a mnoho zažít.

Read More