Zahraniční

Cestování vlakem do Drážďan, Berlína a Hamburku během léta s povinnými místenkami

Mezistátní vlaky EC mezi ČR a Německem na lince z Prahy přes Drážďany a Berlín do Hamburku a dalších severoněmeckých měst bude od 1. června do 1. září 2024 možné použít jen s povinnou místenkou. Tuto dočasnou změnu zavádí partnerský dopravce Deutsche Bahn, který tyto vlaky provozuje na území Německa. Důvodem je očekávaná vyšší poptávka po cestování mimo jiné i v souvislosti s konáním Mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2024.

Read More

Nová železniční linka nabídne spoj Brusel – Praha bez jediného přestupu

Čtyři země a čtyři evropské metropole na jedné trase. Nově je propojuje prodloužená linka nočního vlaku společnosti European Sleeper vedoucí z Bruselu do Prahy. Od 26. března 2024 tak mohou lidé vyrazit třikrát týdně z Belgie do Česka a zpátky. Cesta potrvá zhruba patnáct hodin. Přibyly nové zastávky, a to v Drážďanech, Bad Schandau, Děčíně, Ústí nad Labem a Praze. Jediným přestupem v Bruselu se k nám pak zájemci dostanou i z Paříže či Londýna.

Read More

Stovky Čechů v extázi

Velké překvapení připravil pro stovky Čechů milujících lyžování Mirai se svou kapelou v Alpe Cermis. Byl sice na dovolené, ale i přesto připravil pro návštěvníky nezapomenutelný koncert.

Read More

Stávka na německé železnici znovu zasáhne i mezistátní spoje z Česka

V Německu dojde k další stávce na železnici. Odborový svaz strojvedoucích GDL u dopravce Deutsche Bahn AG vyhlásil po měsíci jednání další stávku, která začne ve čtvrtek 7. března, ve 2:00 hod. a skončí v pátek 8. března ve 13:00 hod. Stávka naruší provoz některých spojů mířících z České republiky do Německa a opačně. Omezení se dotkne zejména vlaků linky Praha – Berlin / Hamburg / Kiel / Flensburg a regionálních spěšných vlaků Cheb – Marktredwitz. V noci před stávkou (6. / 7. března) také již nepojedou noční vlaky do a z Německa. Vzhledem k rozsahu stávky musí cestující počítat, že spoje budou dotčeny ještě i po oficiálním konci stávky, tedy ještě po většinu pátečního dne.  Prosíme cestující, aby sledovali aktuální informace na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak.

Read More

Rok 2025 ve znamení Strausse

Příští rok bude patřit králi vídeňských valčíků, Johannu Straussovi mladšímu, od jehož narození uplyne přesně 200 let. Přípravy na velkolepé celoroční oslavy běží na plné obrátky, organizátoři už představili hlavní obrysy bohatého programu. Festival Johann Strauss Festjahr 2025 nabídne různorodé hudební zážitky od klasiky v historických sálech až po moderní umění v ulicích.

Read More

Výstava Formule 1® ve Vídni připomíná narozeniny Nikiho Laudy kampaní 1+1

Zítra, 22. února 2024, by se Niki Lauda dožil 75 let. V novém roce si zároveň připomínáme 50. výročí jeho vstupu do Ferrari a 40 let od posledního titulu mistra světa pro Rakousko. Výstava Formule 1 ve vídeňském METAStadtu je od února místem setkání všech fanoušků a příznivců motoristického sportu, kde jsou k vidění také exponáty trojnásobného mistra světa Formule 1® včetně jeho závodní helmy. Včera výstavu navštívil i syn Nikiho Laudy Mathias a byl nadšený.

Read More

Stavební práce uzavřou 24. února drážďanské hlavní nádraží, výluka omezí i vlaky EuroCity z ČR

Od soboty 24. února od 04:00 nepřetržitě do neděle 25. února 2024 do 04:00 hod. bude správce německé železniční infrastruktury, společnost DB InfraGO, opravovat trakční vedení ve stanici Dresden Hbf a v přilehlých traťových úsecích. Stanice tak bude tento den pro vlaky zcela neprůjezdná.

Read More

Srbské dopravní letadlo mělo nehodu se štastným koncem

Air Serbia Embraer ERJ-195 (OY-GDC, rok výroby 2008, pronajatý od Marathon Airlines) utrpěl vážné poškození trupu a levého stabilizátoru, když narazil do překážek za vzletovou dráhou 30 v Belgrade-Intl AP (LYBE), Srbsko.

Read More

Převrácený traktor v Chodském Újezdu

V Chodském Újezdu zasahovali hasiči  u dopravní nehody traktoru. Vozidlo se převrátilo na bok a došlo k úniku provozních kapalin, který  zlikvidovali sorbentem. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS.

Read More

Glamour se setkává s obdarováváním : Exkluzivní kolekce Silvie Furmanovich pro vzdělávání především slaví svůj oslnivý debut

Nadace Education Above All (EAA) a proslulá brazilská návrhářka Silvia Furmanovich představily exkluzivní a okouzlující kolekci  šperků na výstavě šperků a hodinek v Dauhá (DJWE) 2024.

Read More