PARNÍ VLAKY

Parním vlakem Posázavím do Týnce nad Sázavou

Vydejte se v neděli 5. května 2024 na okružní výlet parním vlakem. Projedete se po jedné z našich nejkrásnějších tratí podél řeky Vltavy a Sázavy z Prahy přes Davli do Týnce nad Sázavou, které se říká Posázavský pacifik. Zpět do Prahy se vrátíte Ladovým krajem přes Čerčany a Senohraby.

Read More

Prvomájová parní jízda na Švestkové dráze 2024

Pro všechny, kteří hledají nezvyklý způsob, jak oslavit První máj, přichystala Švestková dráha (Linka U10: Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Most) nostalgické parní jízdy. Společnost AŽD totiž ve středu 1. května 2024 vypraví historickou soupravu taženou parní lokomotivou 354.195 z roku 1925, známou pod přezdívkou Všudybylka.

Read More

Parním vlakem na Slavnosti chřestu a vína v Ivančicích

I letos se v Ivančicích konají Slavnosti chřestu a vína. Nenechte si ujít příležitost svézt se v neděli 19. května na tuto oblíbenou akci parním vlakem. Soupravu historických vozů, která pojede v průběhu dne dvakrát z brněnského hlavního nádraží do Ivančic a zpět, potáhne parní lokomotiva Skaličák.

Read More

ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvníky budou připravené jízdy na nově prodloužené úzkorozchodné drážce v areálu muzea, jízdy historického vlaku s parní lokomotivou „Kafemlejnek“ z Lužné do Rakovníka, Krupé a Řevničova a samozřejmě také prohlídky expozic muzea s unikátní sbírkou historických vozidel. Během sezóny […]

Read More

Sezóna v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka začne 27. dubna

Také v letošním roce čeká na návštěvníky největšího železničního muzea v Česku s provozními vozidly bohatý program. Vedle speciálních tematických víkendů jsou připraveny jízdy historických vozidel do různých míst v okolí Lužné u Rakovníka a množství jedinečných exponátů od skutečných vozidel po železniční modely a ukázky různé drážní techniky od lokomotiv přes osobní a nákladní […]

Read More

Parní vlak Národního technického muzea vyjede na Audienci u císaře Karla I.

18. 5. 2024 – Parní vlak NTM vyjede na Audienci u císaře Karla I. 18. 5. 2024 – Parní vlak NTM vyjede na Audienci u císaře Karla I.

Read More

Poslední jízda salonního vozu arcivévody Františka Ferdinanda d´Este

V neděli 19. května 2024 se uskuteční poslední jízda salonního vozu AZA 1-0086 arcivévody Františka Ferdinanda d´Este ze sbírky NTM. Vůz bude zařazen do parního vlaku NTM, který vyjede do Benešova na akci na zámku Konopiště.

Read More

Parní jízdy v rámci zahájení sezony v ČD muzeu v Lužné u Rakovníka

Poslední dubnový víkend (27. a 28. 4.) odstartuje letošní návštěvnická sezona v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka. Těšit se můžete na prodlouženou úzkorozchodnou drážku a na vyhlídkové jízdy nostalgickým vlakem s parním lokomotivou Kafemlejnek (310.072) do Rakovníka, Krupé a Řevničova.

Read More

Parní víkend v Lužné u Rakovníka

Přijeďte si užít víkend plný železniční nostalgie do Lužné u Rakovníka. Kdy? V sobotu 11. a v neděli 12. května 2024. Po oba víkendové dny se můžete svézt z Prahy do Lužné historickým vlakem a z Lužné se také projet s párou do Rakovníka, Nového Strašecí, Krupé nebo Kolešovic. Další parní krásky se vám představí […]

Read More

Parním vlakem kolem České Lípy

V sobotu 4. května 2024 si udělejte výlet do České Lípy. Na českolipském hlavním nádraží se koná bohatý program. Těšit se můžete na jízdy parních vlaků do okolí, jízdy historického motoráčku po českolipském trianglu nebo na výstavy lokomotiv, historických automobilů, zbraní a uniforem v depu, kam vás doveze kyvadlová doprava.

Read More