Nizozemí

Velká cena Nizozemska nedělní závod – tým BWT ALPINE F1 TEAM

Se ziskem deseti bodů z nedělního závodu se tým posunul vpřed na čtvrté místo v poháru konstruktérů se 125 body. Esteban odstartoval do závodu brilantně, když se v prvním kole posunul o tři pozice nahoru, přičemž Fernando držel své startovní místo na třináctém místě.

Read More

Velká cena Nizozemska nedělní závod – tým Scuderia Ferrari

Charles na stupních vítězů, pro Carlose frustrující závod. Scuderia Ferrari po frustrujícím závodě opouští Nizozemsko se třetím místem díky Charlesi Leclercovi a osmým s Carlosem Sainzem. Závodní tempo F1-75 neodpovídalo potenciálu ukázanému v kvalifikaci ve srovnání s jeho nejbližšími soupeři.

Read More

George Russel získal své první P2 za tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM na Velké ceně Nizozemska 2022

George přivezl W13 do cíle na P2 a Lewis P4 po akčním závodě v Zandvoortu uprostřed oranžového kouře z tribun zaplněných nizozemskými fanoušky. Tým se rozhodl odstartovat oba piloty na středních sadách pneumatik, na rozdíl od jezdců před nimi jedoucích na měkké sadě a piloti zvládli své pneumatiky dobře, prodloužili první stint a nastavili strategii jedné […]

Read More

Velká cena Nizozemska – sobotní kvalifikace – tým Scuderia Ferrari

Q1 Oba piloti chvíli čekali než vyjeli na trať. V první jízdě Carlos zaznamenává 1’11″767 a Charles nastavuje čas 1’12″125. Monacký pilot jde znovu a zlepšuje se na 1’11”443. Oba se dostávají do Q2.

Read More

Velká cena Nizozemska 2022 páteční tréninky – tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1

 Dobrý začátek víkendu pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 v Zandwoortu W13 vykazovala lepší páteční tempo v klopených zatáčkách v Zandvoortu, protože oba piloti vedli pole v FP1, přičemž George byl celkově nejrychlejší. Tým dokončil srovnání nastavení obou vozů, aby maximalizoval poznatky a vyladil rovnováhu vozu. George absolvoval zrcadlový test FIA pro část FP1, Lewis tak […]

Read More