VW

V hlavní roli suverénní výkony: Volkswagen představuje dva nové sportovní elektromobily ID.3 GTX a ID.7 GTX Tourer

Nové ID.3 GTX: Verze Performance s výkonem 240 kW (326 k). Nový ID.7 GTX Tourer s výkonem 250 kW (340 k): Nejvýkonnější plně elektrické kombi. Charakteristické designové prvky GTX v exteriéru a interiéru, inteligentní hlasový asistent „IDA“ propojený s chatbotem ChatGPT a řada dalších inovací.

Read More

Všestranný elektromobil nové éry: Světová premiéra modelu Volkswagen ID.7 Tourer

Velké kombi: S modelem ID.7 Tourer1 debutuje v Evropě jedno z prvních elektrických kombi vyšší střední třídy Velký prostor: ID.7 Tourer nabízí místo pro pět osob a až 605 litrů zavazadel. Při cestování ve dvou vzroste objem zavazadlového prostoru až na 1714 litrů Velký dojezd: ID.7 Tourer bude nabízen se dvěma velikostmi akumulátorové baterie. Vrcholná […]

Read More

Světová premiéra k 50. výročí: Nový Golf je ještě inteligentnější a hospodárnější

Nový hardware a software: Golf1 obdržel novou generaci informačních a zábavních systémů s rychlým procesorem, intuitivním ovládáním, chytrým hlasovým asistentem IDA a integrovaným chatbotem ChatGPT. Nové plug-in hybridní pohony: Dojezd cca 100 km čistě na elektřinu a celkový dojezd 1000 km, navíc funkce rychlého nabíjení stejnosměrným proudem s nabíjecím výkonem 50 kW. Modernizovaný design: Nový […]

Read More

Volkswagen nabídl na akci Ice Race v Zell am See první pohled na nový Golf R

Po světové premiéře následuje veřejné představení: Nový Golf1 vyvolává nadšení u návštěvníků tradičního závodu na ledu v Rakousku. Minulost, současnost a budoucnost – Volkswagen R prezentuje sportovní modely Golf včetně budoucí verze Golf R. Driftování na ledu a sněhu předvádí legenda motoristického sportu Hans-Joachim Stuck a šestinásobný mistr světa v rallycrossu Johan Kristoffersson.

Read More

Světová premiéra na veletrhu CES: Volkswagen integruje do aktuálních modelů „ChatGPT“

Volkswagen představuje na veletrhu spotřební elektroniky CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegas novou funkci vyvinutou ve spolupráci s technologickým partnerem Cerence. K chatbotu budou mít přístup aktuální modely značky Volkswagen i ostatních koncernových značek na základě platforem MEB a MQB evo vybavené hlasovým asistentem – platí to také pro již provozovaná vozidla. Ochrana vlastních […]

Read More

Osm generací za 50 let: Rok 2024 bude u značky Volkswagen ve znamení Golfu

Golf se v roce 1974 stal nástupcem modelu VW Brouk a současně také průkopníkem ve své třídě, po němž následovalo dalších sedm generací Golfu. Aktuální generace modelu Golf obdrží jako dárek k narozeninám modernizaci, jejíž světová premiéra se odehraje již za několik týdnů. V úvodu jubilejního roku představí Volkswagen úspěšnou historii na pařížském veletrhu „Rétromobile“, […]

Read More

První fotografie a nový název: Volkswagen poskytuje exkluzivní výhled na budoucí ID.7 Tourer

První zcela elektrické kombi značky Volkswagen ponese označení ID.7 Tourer1. ID.7 Tourer nabízí ještě více prostoru při zachování vysoké hospodárnosti. Nízký součinitel aerodynamického odporu vzduchu cx = 0,242 zajistí velmi dlouhý dojezd. Nový model přijde v Evropě na trh v roce 2024 a nabídne vysokou úroveň cestovního komfortu.

Read More

Velká modernizace modelů VW ID.4 a ID.5: nový elektrický pohon s vyšším výkonem i hospodárností

Nové modely lze již objednávat: Vylepšené elektromobily ID.4 a ID.5 se zcela novým konceptem ovládání a novým pohonem. Výkonnější a hospodárnější: Nový elektrický pohon modelů ID.41 a ID.52 poskytuje až o 60 kW vyšší výkon a podle metodiky WLTP umožňuje dojezd až 556 km3. Atraktivní poměr cena/výkon: Ceny zůstávají konstantní a začínají od 1 435 900 Kč.

Read More

Značka Volkswagen připravuje své výrobní závody na budoucnost

Přidělení výroby jednotlivých modelů německým výrobním závodům značky Volkswagen je naplánováno do roku 2028. Alokace modelů podle platforem sníží složitost výroby. Efektivnější rozdělení modelů mezi výrobní závody přispěje spolu s vyšší efektivitou samotné výroby k realizaci výkonnostního programu „ACCELERATE forward | Road to 6.5“.

Read More

Komfortní cestování v novém modelu ID.7 s prémiovými sedadly ergoActive

Nová generace sedadel pro vozy VW dokáže cíleně namasírovat a poprvé také aktivovat skupiny svalů v oblastech páteře a pánve. Automatická klimatizace v sedadle měří teplotu a vlhkost, přizpůsobuje nastavení a zajišťuje příjemné klima. Vývoj prémiových sedadel ergoActive probíhal ve spolupráci s organizací „Aktion Gesunder Rücken“ (AGR – „Akce zdravá záda“). 

Read More