Karlovarský kraj

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Již po třetí přiveze na festival „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Read More

Mariánské Lázně zahájí o víkendu 10.-12. května již 206. lázeňskou sezónu

Mariánské Lázně, které jsou druhými největšími lázněmi v České republice a jedním z trojice západočeských lázeňských měst zařazených na seznam UNESCO, chystají otevření další lázeňské sezóny. Slavnostní Zahájení lázeňské sezóny, které má v Mariánských Lázních tradici již více než 200 let, proběhne tradičně druhý květnový víkend 10. – 12. května. Jeho součástí bude mimo jiné […]

Read More

Mattoni Muzeum v Kyselce zahajuje sezónu s novými exponáty

Mattoni Muzeum v Kyselce zahájilo 2. dubna 2024 novou sezónu. V expozici se nově nachází originály historických lahví a kolekce hliněných džbánků Mattoni, které byly využívány do roku 1864.

Read More

Přijďte se podívat na mistrovství světa barmanů Mattoni Grand Drink

Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink je celosvětově uznávanou barmanskou soutěží. Výroční 25. ročník, kterého se zúčastní 20 špičkových barmanů z celého světa, se odehraje v sobotu 4. května u karlovarského hotelu Thermal. Soutěžním dnem bude návštěvníky provázet moderátor Libor Bouček, o hudební doprovod se postará oblíbená bubenická show Wild Sticks.

Read More

Popálená osoba od elektrického vedení ve stanici Cheb

Včera ve 14:39 hodin vyjela směna A s CAS 20 Scania do žst. Cheb ke koleji číslo 610, kde byla hlášená osoba na železničním vagónu. Před příjezdem jednotky došlo k propojení osoby s trakčním vedením a vznikl elektrický výboj, který osobě způsobil popáleniny druhého – třetího stupně.

Read More

Najetí německého historického vlaku R 95951 do stromu

Dnes ve 13:08 vyjela směna C s CAS 20 Scania k trati 147 zastávka Plesná – žst. Bad Brambach, kde v hektometru 52,400 došlo k najetí německého historického vlaku R 95951 do stromu.

Read More

Zrenovovaná nádražní budova se stane ozdobou celého lázeňského trojúhelníku

Cestující ve Františkových Lázních budou už na jaře příštího roku využívat novou nádražní budovu. Správa železnic dnes slavnostně zahájila její kompletní renovaci. Práce budou zahrnovat jak obnovu historické fasády, tak i modernizaci odbavovací haly a pokladen. Veškeré přístupy budou bezbariérové. Celkové náklady stavby dosahují 252 milionů korun.

Read More

V Plzeňském kraji vzrostl meziročně odběr z dobíjecích stojanů Skupiny ČEZ o 112 a v Karlovarském o 33 procent

Více než 140 nových dobíjecích stojanů, meziroční růst celkově odebrané bezemisní elektřiny o 24 % a k tomu 20% navýšení průměrně načerpané energie při jednom dobíjení. To jsou hlavní příspěvky největší české veřejné dobíjecí sítě, kterou provozuje Skupina ČEZ, k boomu elektromobility v ČR. Vloni byl také navýšen celkový výkon této sítě na téměř 50 […]

Read More

V historickém dole Jeroným pátrali hasiči po pohřešovaném muži , byl nalezen bez známek života

Žádost o pomoc při pátrání po pohřešované osobě v podzemí historického dolu Jeroným u Sokolova obdrželi hasiči v pátek po půl čtvrté odpoledne. Operační středisko ihned vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a na místo vyslalo družstva hasičů ze všech centrálních stanic a dobrovolné kolegy. Bylo nutné odčerpat zatopenou část štoly, zásah trval deset hodin

Read More