Francie

Velká cena Francie – nedělní závod – Tým Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Dramatický závěr Velké ceny Francie Po solidním startu Lewis získal v úvodním kole jednu pozici, závod dokončil na P2 po nehodě Charlese Leclerca v 18. kole a Lewis dokázal ve své 300. Grand Prix obhájit P2. George dosáhl tvrdě vybojovaného umístění na P3 po předjetí Sergia Péreze po virtuálním safety caru v závěru závodu S teplotami […]

Read More

Velká cena Francie – nedělní závod – tým Oracle Red Bull Racing

Piloti Max Verstappen a Sergio Perez a Team principal Christian Horner se podělili o svoje dojmy z nedělního závodu Velké ceny Francie na okruhu Paul Ricard. 

Read More

Velká cena Francie 2022 – nedělní závod – tým Scuderia Ferrari

Carlos Sainz postoupil z 19. místa na páté místo. Charles Leclerc odstoupil ze závodu Počasí: jasno, sucho. Teplota: vzduch 31°, dráha 54°.

Read More

Velká cena Francie – závodní kotel v Le Castellet

Poslední dvojice závodů  před letní přestávkou začíná o víkendu Velkou cenou Francie a poté se 31. července přesune do Maďarska. Scuderia Ferrari a další týmy se utábořily v Le Castellet v regionu Var ve vnitrozemí mezi Toulon a Marseille. Okruh Paula Ricarda je pojmenován po jednom z původních majitelů areálu a vynálezci stejnojmenného anýzového nápoje.. […]

Read More

Tým BWT ALPINE F1  před Velkou cenou Francie

BWT Alpine F1 Team před dvanáctým závodním víkendem 2022 FIA FORMULA 1 mistroství světa, Velkou cenou Francie. Piloti Esteban Ocon a Fernando Alonso a šéf týmu Otmar Szafnauer sdílejí své myšlenky na dvanáctý závod sezóny na okruhu Paul Ricard. 

Read More

Na francouzském okruhu Le Castellet se nejmodernější pneumatiky Pirelli budou muset vypořádat s horkem

Tento víkend se týmy Formule 1 vydají na okruh Paul Ricard ve francouzském městě Le Castellet nedaleko Marseille. Letošní Velká cena Francie tak odstartuje o měsíc později než minulý rok, což jí přesunulo do období tropických veder. Monoposty F1 na tento velice všestranný okruh obují 18palcové pneumatiky ve směsích C2, C3 a C4. Zajímavé bude sledovat strategii zastávek v boxech – minulý rok zvítězil Max Verstappen, který jel na dvě zastávky, zatímco jeho soupeři zastavovali pouze jednou.

Read More

Velká cena Francie – vyhlídky týmu Scuderia Alpha Tauri

Piloti týmu Scuderia AlphaTauri se podělili o svá očekávání před Velkou cenou Francie.

Read More