GASTRONOMIE

Francouzský trh na Kampě se uskuteční od 14. do 19. července 2020

Již 13 let na vás každé léto čekají na Kampě  stánky, stoly, židle, pódium, slunečníky, lehátka, což zřejmě nasvědčuje tomu, že Francouzský trh na Kampě je dnes pravděpodobně nejstarším pražským gastronomickým festivalem.  Poděkování patří také Městské části Prahy 1, která umožňuje tuto akci pořádat.

Read More

Covid-19 z druhé strany: Rekordní zájem o Nové Chabry, a ne všude restaurace krachují, některé se i nově otevřely

I přes období pandemie je rekordní zájem o Nové Chabry, areál se nově doplní o komunitní centrum. Jednou ze strategií Star Groupu pro Nové Chabry je vytvoření prakticky samostatného městečka, kde lidé najdou potřebné služby. Známý developer v minulosti postavil v areálu mateřskou školu pro 72 dětí i malé komerční centrum. To čerstvě rozzářila restaurace A posto […]

Read More

Jak se v restauracích spolehlivě vypořádat s hygienou?

Zákonné povinnosti a nařízení, ale i další doporučení v souvislosti se zvýšenými opatřeními z důvodu covid-19. Ministerstvo zdravotnictví postupně rozvolňuje restrikce, která se týkají také restauračních zařízení. Co všechno by měly restaurace splňovat, aby zajistily, že budou jejich provoz a poskytování služeb hygienicky způsobilé ve vztahu k aktuální situaci? A jak ideálně předejít dalším nepříjemnostem […]

Read More

Trutnovský street food piknik

Trutnovský street food piknik je jednou z mála akcí tohoto typu v letošním roce.

Read More

Na jaře ovládla sobotní večery, teď se chystá její pokračování. Do druhé řady Peče celá země se přihlásilo čtyřikrát více zájemců

Na Kavčích horách skončilo první kolo konkurzu do chystaného pokračování pořadu Peče celá země. Nejlepší amatérští pekaři a cukráři budou vybráni po letních prázdninách, natáčení druhé řady začne příští rok na jaře.

Read More

Zmrzlinové léto začíná u Cukráře Skály

Vanilková, čokoládová, stracciatella, to jsou už „nudné“ zmrzlinové klasiky, ale taková rybízová s kokosem, mandarinková s koriandrem nebo jahodová s thajskou bazalkou, to jsou chutě letošního léta. Alespoň podle vyhlášeného Cukráře Skály, který ve svých cukrárnách ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá rozehraje koncert originálních a neotřelých chuťových kombinací. Každý týden si vyberete ze […]

Read More

Restaurace Podolka: to je výborná kuchyně v příjemném klidném prostředí s výhledem na přístav

Restaurace Podolka na Podolském nábřeží nabízí lehkou nejen vegetariánskou kuchyni v klidném prostředí s výhledem na Vltavu a Císařskou louku.

Read More

Parnas má koule na býčí žlázy – na jídelníčku naleznete tradiční delikatesu

Restaurant Parnas pokračuje po svém znovuotevření a pod vedením nových majitelů ve své nekompromisní nabídce tradičních delikates. Pokud jste ještě neměli možnost ochutnat býčí žlázy, nebo pokud jste si je už zamilovali, ale marně je hledáte v nabídce restaurací, zbystřete. Šéfkuchař Dušan Svoboda a šéfcukrář Václav Krejčík, který připravuje také domácí pečivo, totiž grilované býčí […]

Read More

V Palírně U Zeleného stromu slaví! Stočí limitovanou výroční edici a nabídnou ojedinělou exkurzi s ochutnávkou

Prostějovská Palírna U Zeleného stromu se v těchto dnech připravuje na oslavu 502. výročí svého založení a zahájení turistické sezóny, které se uskuteční 4. července 2020. Při této příležitosti stočí symbolických 502 lahví Staré žitné myslivecké Single Barrel a pro návštěvníky spustí exkurzní trasu.

Read More

Festival mezinárodní kuchyně Karlín Market vás provede gastronomickou exotikou

V neděli 28. června 2020 se bude na Karlínském náměstí hodovat! Koná se zde totiž Festival mezinárodní kuchyně.

Read More