GASTRONOMIE

Zlatý kuchař 2022: Králem české gastronomie se stal Marek Fichtner

Po nedobrovolné tříleté pauze byla již po sedmé vyhlášena anketa Zlatý kuchař 2022. O pořadí rozhodovala celá řada odborníků a fandů gastronomického řemesla, která sestavila svůj vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů/kuchařek rok 2022, jednoho zahraničního kuchaře/kuchařku, jmenovala jednoho kandidáta/kandidátku na Objev roku, tip na kuchaře/kuchařku, který/á vstoupí do Gastronomické síně slávy a určila Zlatého […]

Read More

Velikonoční várka Pilsner Urquell míří do Vatikánu k papeži Františkovi

Velikonoční várka s celkem 2023 lahvemi ležáku Pilsner Urquell dnes odjela z plzeňského pivovaru do Vatikánu. Pivu tradičně požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub a unikátní náklad vyprovodili spolu s ním i zástupci Prazdroje. Pivo při generální audienci převezme osobně papež František.

Read More

Velikonoční klasika: Šťavnaté bylinkové kuře s křupavou kůrčičkou

Ještě za první republiky se pečené kuře objevovalo jen v luxusních restauracích, občas v neděli v měšťanských domácnostech a na stole šlechty. Teď by se dalo říct, že kuře je víkendová klasika, kterou připravuje většina domácností. Každý peče kuře svým oblíbeným způsobem a podává ho s jinou přílohou. Všichni se ale shodnou, že nejdůležitější je kůrčička. Recept plný bylinek od Vitany přímo vybízí, abyste si tohle kuřátko připravili na letošní Velikonoce!

Read More

Připravte letos koledníkům pořádnou tekutou nadílku!

 Velikonoce jsou časem různých oblíbených tradic a zvyků, nejznámější z nich je tradiční velikonoční pomlázka, která pochází od slova pomladit a je známá z pramenů již od středověku. Neslaví se ale všude stejně, jinak se slaví ve městech a jinak na vesnici.

Read More

Kuchařské ocenění ZLATÝ KUCHAŘ se vrací, do gastronomické síně slávy vstupuje Martin Jiskra.        

Oblíbená anketa Zlatý kuchař se po třech „covidových“ letech vrací. Sčítají se poslední hlasy a 30. března 2023 budou zveřejněny kompletní výsledky.

Read More

Život může být i sladký! Peroni nabídne nealko ve stylu La Dolce Vita

Nejen hořké, ale také „sladké“ jako Itálie může být pivo. Oblíbený italský ležák Peroni Nastro Azzurro, který si loni získal své příznivce i v České republice, právě vstupuje na tuzemský trh se svojí nealkoholickou variantou.

Read More

Česká ikona mezi likéry – vychutnejte si to nejlepší, co Bartida nabízí

Příběh značky Bartida se začal psát před 17 lety. Od té doby prošla velkým vývojem a její portfolio se pyšní pestrou nabídkou tradičních českých likérů a destilátů původní a originální receptury. Ať už je vaším favoritem peprmintově Zelená, lahodně krémový Vaječňák nebo třeba voňavá Griotka, s těmito likéry nikdy nešlápnete vedle. Co se skrývá za úspěchem této značky? A jak to, že jsou její výrobky stále bezkonkurenční?

Read More

Ochutnejte nový třtinový rum z Dominikánské republiky – Božkov Republica Solera

 Milovníci značky Božkov Republica odkazující na první republiku se dočkali další novinky. Nový třtinový rum se vyrábí ve slunné Dominikánské republice tradiční metodou Solera. Potěší vás svou jantarovou barvou a jemnou chutí, ve které se odráží tóny karamelu, citrusů, sušeného ovoce, sherry, vanilky a koření.

Read More

Bageterie Boulevard expanduje do oblasti drive-thru. Otevřela dvě nové pobočky a plánuje pokrýt celou dálniční síť

V posledních měsících Bageterie Boulevard otevřela dvě nové pobočky BB Drive, a to v Praze na Českomoravské ulici a na dálnici D1 u exitu 66 Loket. Do 5 let plánuje řetězec postavit na českých silnicích dalších 8 poboček a stát se silným hráčem v oblasti drive-thru. Dlouhodobým cílem společnosti je pokrýt celou dálniční síť v České republice. Chce tím narušit stávající monopol řetězců amerických fast foodů a zajistit řidičům pestřejší nabídku stravování na cestách.

Read More

Hard Rock Cafe®Praha přinese fanouškům filmu John Wick: Kapitola 4 společnosti Lionsgate exkluzivní kulinářské a koktejlové zážitky.

Hosté Hard Rock International budou moci nahlédnout do okázalého podsvětí Johna Wicka díky strhujícím pop-up akcím, gastronomickým novinkám a speciálním programům k celosvětové premiéře filmu chystané na 24. března.

Read More