Do zahrad Trojského zámku se vrací Festival zvířecích piv. Druhý ročník charitativní akce pod taktovkou Zoo Praha se uskuteční v sobotu 13. května. Návštěvníci ochutnají celou řadu kraftových piv se zvířecími názvy, poslechnou si hudební vystoupení Michala Hrůzy či Michala Horáka a poměří své znalosti i dovednosti v kvízech a soutěžích pro malé i velké. Ke vstupence v hodnotě 200 Kč dostanou navíc zájemci slevu na vstupném do protější zoologické zahrady.
Read MoreČeši i Slováci tráví se svými partnery jen dvě a půl hodiny denně1, z toho většinu času zaberou rutinní činnosti či starost o domácnost. Kofola si uvědomuje, že je třeba o lásku pečovat. Proto se rozhodla darovat svým zaměstnancům Láskyplný páteček a inspirovat ostatní, aby věnovali svým blízkým to nejcennější – svůj čas.
Read MoreKvětnový speciál programu Volba sládků Plzeňského Prazdroje nabídne Legendu 13, silnější verzi Gambrinus nefiltrovaného ležáku, která připomene květnový konec 2. světové války a příběh záchrany válkou zničeného pivovaru Gambrinus. Speciál dnes představili sládci pivovaru na plzeňských Slavnostech svobody. Nefiltrovaný 13stupňový speciál bude na čepu celý měsíc květen v tisícovce vybraných podniků po celé České republice.
Read MoreVitana přichází s novinkou, která na trhu dosud chyběla: řadou koncentrovaných tekutých bujónů. V kuchyni šetří čas i peníze a umožňují přesněji chuťově vyladit připravované recepty. Díky praktické lahvičce je totiž lze na rozdíl od tradičních kostek či gelu snadno dávkovat a rovnou přidávat do jídel. Hodí se proto na rychlé a jednoduché dochucení v současné moderní kuchyni. Lze je ale pohodlně využít také pro přípravu omáček nebo tradičních vývarů.
Read MoreProcházka v rozkvetlých sadech a polibek pod květy třešní, jabloní či jinými stromy je zvyk, který se u nás v Česku neodmyslitelně pojí s oslavou prvního květnového dne. Vznik tradice prvomájového líbání je ale nejasný. Polibek byl dříve nejspíše odměnou pro chlapce, kteří svým dívkám v noci na 1. máje vystavěli před domy tradiční májku. Ta měla totiž ostatním mužům z vesnice symbolizovat, že takové děvče již není k mání. Na některých místech je májka navíc chápána jako strážce obce a oslavována jako symbol lásky, plodnosti a mládí. Také o tradičním polibku pod rozkvetlým stromem se tradovalo, že ženám zajistí po zbytek roku krásu a plodnost.
Read MoreMnozí by možná partnerství automobilky Peugeot s pořadatelem Burger Street Festivalu nečekali. Pravidelné návštěvníky největšího putovního food festivalu v Česku však přítomnost vozů Peugeot na ochutnávkách burgerů nepřekvapí. Spolupráce obou společností totiž začala už v roce 2021 a poskytla desítkám koncesionářů značky Peugeot příležitost vystavit na populárních akcích Burger Street Festivalu své vozy. V letošním […]
Read MoreGastronomie zatím marně vyhlíží lepší časy a vůbec nejhorší je situace hospod na vesnicích a v menších městech. Po dvou covidových letech loni do jejich podnikání výrazně zasáhl růst cen prakticky všech vstupů, který vesničtí restauratéři nemohou plně přenášet na své hosty. Mnoho provozovatelů se tak potýká s tíživou ekonomickou situací a snaží se ze […]
Read MoreVitana přichází s novou řadou koření a steakových omáček Smoky Taste. Nabídne tak oblíbenou kouřovou příchuť, kterou si mohou vychutnat i ti, kdo nepřipravují jídlo na otevřeném ohni. Nová edice je od dubna k dispozici ve vybraných obchodech. Doporučená maloobchodní cena pro koření je 23,90 Kč, pro steakové omáčky 66,90 Kč.
Read MorePři návštěvě restaurace Miyabi v Navrátilově ulici v Praze máte možnost ochutnat japonské speciality v příjemném prostředí. Vstoupili jsme do nevelké restaurace, kde atmosféru navozovala příjemná hudba. Posadit se můžete buď ve vstupní části ke stolu, další možností je usednout na kobereček na podlaze k nízkému stolečku. Do těchto prostor vás dovedou kameny na podlaze […]
Read MorePlzeňský Prazdroj a Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha společně opět po roce uvařily speciál Popeleční Benedict. Kromě chmele z klášterní chmelnice použili i slad sušený kouřem z dubového dřeva. Ten dodává polotmavému ležáku lehce uzenou chuť. Historický způsob přípravy připomíná, že tradice vaření piva na Břevnově sahá až do dob raného středověku. Slavnostní naražení sudu […]
Read More