GASTRONOMIE

Pivovary Staropramen letos plánují dosáhnout počtu 60 certifikovaných provozoven

 Pivovary Staropramen v prvním roce projektu Certifikace provozoven dosáhly svého cíle a udělily 30 certifikátů kvality. Letos plánují jejich počet zdvojnásobit. Jelikož jsou nároky zákazníků stále vyšší, zájem ze strany provozovatelů je obrovský. Certifikát je totiž zárukou, že jejich provozovna nabízí nejen skvěle ošetřené pivo, ale i znalosti o tomto nápoji.

Read More

Na skvěle ošetřené pivo už i do malých měst a „nepivních“ podniků. Hvězdu sládků získalo v Česku přes 800 provozoven

Již 836 tuzemských hospod a restaurací se pyšní oceněním Hvězda sládků za perfektní péči o čepované pivo. Od roku 2019, kdy Plzeňský Prazdroj cenu uděluje, stoupl počet „hvězdných“ hospod 2,5krát. Mezi stálicemi je téměř 200 restaurací, které drží Hvězdu sládků nepřetržitě od samého počátku. Stále častěji přitom ocenění putuje do regionů mimo velká města a do provozoven, které […]

Read More

Produktové tipy koření Vitana

Postavte se rázně proměnlivému počasí letošní zimy a připravte se na jaro v plné síle! Oblíbená značka Vitana vám přináší pět nových druhů koření, které lidé od pradávna využívají k přirozené podpoře nejen imunitního systému:

Read More

Na skvěle ošetřené pivo už i do malých měst a „nepivních“ podniků. Hvězdu sládků získalo v Česku přes 800 provozoven

Stále častěji přitom ocenění putuje do regionů mimo velká města a do provozoven, které nejsou typicky pivní. Za výrazným růstem počtu oceněných stojí systematická práce Prazdroje, který podpoře a rozvoji pivní kultury věnuje výraznou pozornost. Pro hospodské pak představuje Hvězda sládků pomyslnou metu, díky které se jim daří dát o sobě vědět a lákat nové hosty. 

Read More

Oblíbený Radegast Ratar má nově vylepšenou recepturu

Pivovar Radegast uvádí na trh Ratar s vylepšenou recepturou. V restauracích i obchodech je nově k dostání jako hořký ležák, který v nezávislém testování svou chutí výrazně předčil původní „desítkovou“ verzi. 

Read More

Špekové knedlíky k masopustní hostině patří

Masopustní veselí je neodmyslitelně spjaté s dobrým jídlem. Frčí zabijačkové speciality, ale i sladké pokrmy jako koblížky. Málokdo už si však vzpomene, že na masopustní tabuli mají své místo špekové knedlíky. A z čerstvě vyuzeného špeku jsou nejlepší.

Read More

Český lezec Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt

Jeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt. Značka společnosti Maspex se zaměřuje na vitaminové minerální vody určené pro aktivní lidi a sportovce.

Read More

Prazdroj chce spolu s vědci zachránit nejdůležitější surovinu pro české pivo

Plzeňský Prazdroj přichází se zcela novou inciativou na podporu českého sladovnického ječmene. Ten je zásadní surovinou pro výrobu piva a jeho kvalitu v posledních letech negativně ovlivňují klimatická změna a výkyvy počasí. Vědecko-výzkumný projekt Pro ječmen, na kterém se podílí také Česká zemědělská univerzita, Mendelova univerzita, JTZE a další partneři, je založen na kombinaci postupů […]

Read More

Masopustní obchůzka ve skanzenu Veselý kopec

V sobotu 27. ledna 2024 se v prostředí muzea v přírodě na Veselém Kopci uskuteční první program roku 2024. Můžete zhlédnout tradiční obyčej, který je od roku 2010 součástí světového kulturního dědictví UNESCO.

Read More

Z kurtu na pivo. Tenista rozhýbal restauraci v Hradci Králové

Od stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U […]

Read More