Masopustní veselí je neodmyslitelně spjaté s dobrým jídlem. Frčí zabijačkové speciality, ale i sladké pokrmy jako koblížky. Málokdo už si však vzpomene, že na masopustní tabuli mají své místo špekové knedlíky. A z čerstvě vyuzeného špeku jsou nejlepší.
Read MoreJeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt. Značka společnosti Maspex se zaměřuje na vitaminové minerální vody určené pro aktivní lidi a sportovce.
Read MorePlzeňský Prazdroj přichází se zcela novou inciativou na podporu českého sladovnického ječmene. Ten je zásadní surovinou pro výrobu piva a jeho kvalitu v posledních letech negativně ovlivňují klimatická změna a výkyvy počasí. Vědecko-výzkumný projekt Pro ječmen, na kterém se podílí také Česká zemědělská univerzita, Mendelova univerzita, JTZE a další partneři, je založen na kombinaci postupů […]
Read MoreV sobotu 27. ledna 2024 se v prostředí muzea v přírodě na Veselém Kopci uskuteční první program roku 2024. Můžete zhlédnout tradiční obyčej, který je od roku 2010 součástí světového kulturního dědictví UNESCO.
Read MoreOd stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U […]
Read MoreProgram pro rodiny na celý den. Výstava o historii masopustu i prodej tradičních masek. Průvod masek obcí Zubrnice s folklorním souborem DYKYTA z Krásné Lípy. Chybět nebudou ani jitrnice nebo koláče. Návštěvníci v maskách vítáni. Masopustní průvod po vsi s folklórním souborem Dykyta z Krásné Lípy a Divadelní společností Panoptikum Maxe Fische. Průvod vychází v […]
Read MoreNávštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.
Read MorePrvní měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského […]
Read MoreDvanáct a půl tisíce lidí navštívilo o víkendu první ročník festivalu hvězdných chutí Souboj na talíři LIVE. V hale O2 universum nabízelo svá menu šestnáct špičkových restaurací z celé České republiky. Šéfkuchaři jednotlivých podniků na hlavním pódiu soutěžili ve vaření s porotci oblíbené soutěže MasterChef Česko Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem. Plno měl i majitel tří michelinských hvězd, šéfkuchař Jacob Jan Boerma z Holandska, který pro své hosty připravil servírované pětichodové menu ve VIP Gourmet Experience.
Read MorePlzeňský Prazdroj spouští novou kampaň k projektu na podporu pěstování českého sladovnického ječmene. Jejím cílem je upozornit na důležitost této zásadní suroviny pro české pivo. Ústřední postavou je novodobý hrdina JEČ-MAN. Kampaň pro Prazdroj připravila agentura Svengali Communications.
Read More