GASTRONOMIE

Špekové knedlíky k masopustní hostině patří

Masopustní veselí je neodmyslitelně spjaté s dobrým jídlem. Frčí zabijačkové speciality, ale i sladké pokrmy jako koblížky. Málokdo už si však vzpomene, že na masopustní tabuli mají své místo špekové knedlíky. A z čerstvě vyuzeného špeku jsou nejlepší.

Read More

Český lezec Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt

Jeden z nejlepších světových lezců Adam Ondra se stává tváří nápojů DrWitt. Značka společnosti Maspex se zaměřuje na vitaminové minerální vody určené pro aktivní lidi a sportovce.

Read More

Prazdroj chce spolu s vědci zachránit nejdůležitější surovinu pro české pivo

Plzeňský Prazdroj přichází se zcela novou inciativou na podporu českého sladovnického ječmene. Ten je zásadní surovinou pro výrobu piva a jeho kvalitu v posledních letech negativně ovlivňují klimatická změna a výkyvy počasí. Vědecko-výzkumný projekt Pro ječmen, na kterém se podílí také Česká zemědělská univerzita, Mendelova univerzita, JTZE a další partneři, je založen na kombinaci postupů […]

Read More

Masopustní obchůzka ve skanzenu Veselý kopec

V sobotu 27. ledna 2024 se v prostředí muzea v přírodě na Veselém Kopci uskuteční první program roku 2024. Můžete zhlédnout tradiční obyčej, který je od roku 2010 součástí světového kulturního dědictví UNESCO.

Read More

Z kurtu na pivo. Tenista rozhýbal restauraci v Hradci Králové

Od stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U […]

Read More

Masopust v Zubrnicích nabízí program na celý den

Program pro rodiny na celý den. Výstava o historii masopustu i prodej tradičních masek. Průvod masek obcí Zubrnice s folklorním souborem DYKYTA z Krásné Lípy. Chybět nebudou ani jitrnice nebo koláče. Návštěvníci v maskách vítáni. Masopustní průvod po vsi s folklórním souborem Dykyta z Krásné Lípy a Divadelní společností Panoptikum Maxe Fische. Průvod vychází v […]

Read More

Kuchařský titul BernardChef získal student z Tábora

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.

Read More

Nealko? S Mattoni Sucháčem si ho užijete!

První měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského […]

Read More

Festival hvězdných chutí Souboj na talíři LIVE přilákal více než 12 tisíc milovníků dobrého jídla

 Dvanáct a půl tisíce lidí navštívilo o víkendu první ročník festivalu hvězdných chutí Souboj na talíři LIVE. V hale O2 universum nabízelo svá menu šestnáct špičkových restaurací z celé České republiky. Šéfkuchaři jednotlivých podniků na hlavním pódiu soutěžili ve vaření s porotci oblíbené soutěže MasterChef Česko Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem. Plno měl i majitel tří michelinských hvězd, šéfkuchař Jacob Jan Boerma z Holandska, který pro své hosty připravil servírované pětichodové menu ve VIP Gourmet Experience.

Read More

Slaměný hrdina JEČ-MAN v kampani Prazdroje upozorňuje na důležitost ječmene pro vaření českého piva

Plzeňský Prazdroj spouští novou kampaň k projektu na podporu pěstování českého sladovnického ječmene. Jejím cílem je upozornit na důležitost této zásadní suroviny pro české pivo. Ústřední postavou je novodobý hrdina JEČ-MAN. Kampaň pro Prazdroj připravila agentura Svengali Communications.

Read More