Evropské cestování

Výstava  F1® Exhibition oslavuje Romaina Grosjeana – muže, který slaví dvoje narozeniny

Romain Grosjean je nejen vynikající závodní jezdec, ale také člověk, který ve svém životě oslavil již dvoje narozeniny. 29. listopadu 2020 Grosjean přežil děsivou nehodu při Velké ceně Bahrajnu, při níž jeho závodní vůz Formule 1 vzplál. Jeho velkolepá záchrana z plamenů a následné vyproštění se dostalo na titulní stránky novin po celém světě.

Read More

Drážďanské setkání parních lokomotiv

Nenechte si ujít 16. Drážďanské setkání parních lokomotiv, které se koná v saské metropoli druhý dubnový víkend. Kromě jízd historických vlaků patří k hlavním lákadlům noční focení lokomotiv na točně. Na tomto festivalu pro celou rodinu nebudou chybět ani atrakce pro děti včetně skákacího hradu nebo třeba malování na obličej. 

Read More

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD uvede nejkomplexnější přehlídku turistických destinací

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky proběhne od 15. do 17. března na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník nabídne široké portfolio tuzemských i zahraničních vystavovatelů, nové i oblíbené destinace napříč kontinenty i turistické perly Česka. Na doprovodný program se mohou těšit odborníci i široká veřejnost.

Read More

F1 Exhibition Vienna se otevírá

METAStadt se stane centrem motoristického sportu až do začátku léta a nabídne fascinující pohled na historii F1 a její budoucnost.

Read More

Procházka centrem Vídně je zážitkem i za deště

Vydali jsme se do rakouského hlavního města Vídně a samozřejmě jsme nemohli vynechat procházku centrem města s návštěvou pamětihodností. I když počasí našemu záměru příliš nepřálo, vydali jsme se do ulic a zamířili k asi neznámější pamětihodnosti na Hofburg.  

Read More

Vídeňský turismus se zotavil z covidu

Vídeňská turistická branže se v loňské sezoně vrátila do předcovidové formy. Hlavní ukazatele příjezdů a přenocování dosáhly úrovně předpandemického roku 2019, celkové tržby dokonce rekord překonaly. Hosté z Česka strávili ve Vídni přes čtvrt milionu nocí. Letošní rok budou vídeňské kampaně směřovat návštěvníky i do mnoha doposud neobjevených čtvrtí, slibují Life-Seeing místo Sightseeing.

Read More

Ve Vídni můžete zažít jedinečné zážitky spojené s Formulí 1

Ve Vídni ve výstavním centru METAStadt se příznivcům Formule 1 nabízí možnost jedinečného zážitku prostřednictvím výstavy F1 Exhibition Vienna. Myšlenka představit historii Formule 1, jeji nejznámější piloty, technologie používané při vývoji vozů a přiblížit návštěvníkům souboje pilotů na závodních tratích vznikla v roce 2019. Tato jedinečná show se po světové premiéře v Madridu přesouvá do rakouského […]

Read More

Vánoční trhy, Kurfiřtské lázně a  spoustu zajímavých míst poskytuje procházka po středověkém městě Amberg

Vydali jsme se na předvánoční výlet do bavorského města Amberg. Zaparkovali jsme v parkovacím domě Marienstrasse. Vydali jsme se do centra města. Město nás zaujalo svým středověkým vzhledem, došli jsme do centra na Marktplatz, kde se konaly vánoční trhy.  

Read More