Zlínský kraj

Východní Morava se prezentovala na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavě

Turistický region Zlínského kraje – Východní Morava se ve dnech 11. až 14. dubna prezentovala na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour v Bratislavě, a to v rámci společné expozice 3 krajů, zahrnující Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj a Jihomoravský kraj.

Read More

Baťův region láká návštěvníky

Turistický produkt Baťův region byl symbolicky představen 3. dubna v den narození Tomáše Bati. V tento den byl také spuštěn web www.batuvregion.cz. Přináší přehlednou nabídku a propojení atraktivit a míst spojených s baťovskou historií, od ikonického Baťova mrakodrapu až po památník Tomáše Bati nebo Baťův kanál. Na tomto turistickém produktu více než rok pracovalo DMO Zlínsko a […]

Read More

Velehrad nositelem ocenění evropské dědictví

Značka Evropské dědictví (EHL – European Heritage Label) byla nově udělena Evropskou komisí Velehradu a dalším 16 cisterciáckým klášterním krajinám z 5 zemí. Podařilo se to díky spolupráci pod názvem Cisterciácké krajiny spojující Evropu (zkr. CISTERSCAPES), do níž jsou v České republice zapojeny klášterní krajiny Vyšší Brod, Žďár nad Sázavou, Plasy a Velehrad.  

Read More

Festivalové ozvěny sportovních filmů míří do Zlína!

Zlínští sportovní fanoušci se mají na co těšit! Vůbec poprvé přijede do města Sportfilm Festival Liberec, který přiveze to nejlepší, co ze sportovních filmů nabídl divákům v roce 2023. Festivalové ozvěny Sportfilm Festivalu Liberec se letos poprvé vydávají na cesty a prvním místem kam přinesou sport, kulturu a zábavu je právě Zlín. Zájemci všech generací si […]

Read More

Zaklíněný zraněný řidič potřeboval pomoc hasičů

Dopravní nehoda osobního automobilu, ve kterém zůstal zaklíněný zraněný řidič, se stala před půl pátou hodinou odpolední mezi obcemi Mladcová a Racková u Zlína. Na místo vyjely tři družstva hasičů ze dvou jednotek, profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín a hasičů statutárního města Zlína.

Read More

Nehoda vlaku a auta ve Zlíně

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku, která se stala půl hodiny po poledni na přejezdu ve Zlíně-Prštném. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín a hasiči statutárního města Zlína.

Read More

Shořelo auto na polní cestě nedaleko Bylnice

Krajské operační a informační středisko přijalo před druhou hodinou odpolední oznámení o požáru osobního vozidla na polní cestě nedaleko Bylnice (Brumov-Bylnice). Na místo požáru vyjela profesionální jednotka z Valašských Klobouk a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Bylnice.

Read More

Konference Cestovní ruch ve Zlínském kraji 2024

Konference Cestovní ruch ve Zlínském kraji 2024 se uskutečnila v úterý 27. 2. 2024 v Otrokovické Besedě. Zúčastnilo se jí 140 odborníků z řad cestovního ruchu, zástupců organizací, představitelů měst a obcí, médií a korporátů. Nad konferencí převzali záštitu ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a ředitel agentury CzechTourism František Reismüller. Mezi […]

Read More

Nové prodejní terminály ve vlacích ČD nabízí pohodlný a rychlý způsob nákupu jízdenek

Ve vlacích Českých drah se cestující mohou setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, je Zlínský kraj. Postupně budou následovat další regiony. Kromě zakoupení jízdenky terminál nabízí i další funkce, jako např. možnost nabít si elektronickou peněženku na In Kartě nebo kartě IDS.

Read More

Zlínský kraj otevřel dva nové dotační programy

Zlínský kraj otevřel v sekci Rozvojové programy a krizové řízení dva nové dotační programy týkající se cestovního ruchu. A to konkrétně: Podpora turistických informačních center ve Zlínském kraji a Podpora regionální, zemědělské, potravinářské a vinařské produkce.

Read More