Senioři

Bezba doprava: 4 nové mikrobusy již od května a snazší podmínky pro doprovod henidkepovaných

Bezba doprava, neboli služba speciálních mikrobusů pro přepravu těžce zdravotně postižených lidí, se rozšíří již od 1. května 2024 o další 4 vozidla. Další 4 mikrobusy pak přibydou od 1. srpna 2024. Celkem tak bude k dispozici 43 speciálně upravených vozidel. Od 1. 5. 2024 se také zjednodušují podmínky pro doprovázející osoby a zpřehledňuje se ceník přepravy.

Read More

Nesmíte lepek? Dostanete příspěvek  Ministerstvo navrhuje příspěvek na bezlepkovou dietu

 V mezirezortním řízení se aktuálně nachází návrh novely zákona o veřejném zdravotním pojištění z dílny Ministerstva zdravotnictví. Návrh předpokládá výrazné posílení prevence, včetně zavedení příspěvků na bezlepkovou dietu, o který usilují pacienti s celiakií, autoimunitním onemocněním, jehož jedinou léčbou je celoživotní bezlepková dieta. Přes jedenáct tisíc z nich podepsalo petici požadující zavedení příspěvku. Že se jejich cíl možná naplní, informovali zástupci Ministerstva zdravotnictví na úterním veřejném slyšení petičního výboru Poslanecké sněmovny.

Read More

Tesco rozšiřuje nabídku výhodného menu do všech prodejen. Hodí se na obědy, večeře i svačiny

Tesco rozšířilo nabídku výhodných menu do všech prodejen, dostupná jsou rovněž na Tesco Online nákupech. Kombinaci hotového jídla, sendviče, bagety, wrapu, salátu a nápoje si vybírá zákazník sám.

Read More

Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dubna, je tradiční součástí Světového týdne očkování, World Immunization Week. Každoročně se koná pod záštitou Světové zdravotnické organizace (WHO) a jeho cílem je zvýšit povědomí o významu očkování, které slouží jako prevence před nemocemi a je důležitou součástí ochrany života. Letošní rok […]

Read More

Praha podpoří adiktologické služby, na léčení závislostí poskytne desítky milionů korun

Pražští radní odsouhlasili neinvestiční dotace organizacím, které poskytují adiktologické služby. V letošním roce je hlavní město podpoří částkou 84 599 950 Kč. Podpořeny tak budou organizace poskytující léčbu, terénní a poradenské programy a další služby pro uživatele návykových látek. Poskytnutí dotací musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Read More

Ministerstvo zajistilo mimořádné dodání více než 110 tisíc vakcín proti černému kašli. Očkování pro děti a těhotné ženy je zajištěno. Vakcíny pro ostatní dospělé dorazí příští týden

Ministerstvo s výrobcem a distributorem zajistilo mimořádné dodání více než 110 tisíc vakcín proti černému kašli nad rámec již objednaného. V březnu 2024 bylo dovezeno téměř 10 tisíc vakcín z Velké Británie. Příští týden dorazí 20 tisíc vakcín Adacel z Kanady a v druhé polovině dubna 2024 bude z Francie dovezeno dalších 78 tisíc dávek vakcíny Adacel Polio. Tento týden také došlo k úmrtí novorozence s potvrzenou přítomností několika bakteriálních a virových původců infekcí včetně bakterie způsobující černý kašel.

Read More

TZMO: Cashback promoakce pro značky Bella a Bella Baby Happy

Společnost TZMO Czech Republic s.r.o., známý světový výrobce a dodavatel zdravotnických, hygienických a kosmetických produktů s více jak dvacetiletou tradicí na českém trhu, přichází s novou promoakcí pro české zákazníky. Na produkty značky Bella a Bella Baby Happy je možné až do 31. května letošního roku získat u vybraných prodejců z nákupu zpět až 400 Kč.

Read More

Milovníci zvířat, zbystřete! Nějvětší chovatelský veletrh FOR PETS už po Velikonocích!

Zásadní událost pro ty, kterým bije srdce pro zvířátka se blíží. Největší chovatelská akce v ČR, veletrh FOR PETS, nabídne parádní doprovodný program 4.–7. 4. 2024 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Už 14. ročník představí nově výstavu psů i Mezinárodní mistrovství v hobby horsingu.

Read More

PENNY je partnerem seriálu – běhej lesy, výtěžek z charitativního běhu věnuje seniorům

 Řetězec PENNY se stal partnerem populárního seriálu amatérských závodů Běhej lesy. Do letošní osmidílné série se zapojuje charitativními PENNY běhy, jejichž výtěžek PENNY daruje na podporu sdružení Život 90 a financování péče o seniory.

Read More

Hudba opět pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou 19. ročník Koncertu pro Nadační fond IMPULS přispěje na psychoterapii

Skladby českého skladatele Antonína Dvořáka a německého skladatele a dirigenta Maxe Brucha rozezní ve čtvrtek 11. dubna Betlémskou kapli v Praze. Již devatenáctý Koncert  pro Nadační fond IMPULS na podporu psychoterapie pro pacienty s roztroušenou sklerózou (RS) organizuje první dáma české violy Kristina Fialová.

Read More