Parní vlaky 2024

Parním vlakem Posázavím do Týnce nad Sázavou

Vydejte se v neděli 5. května 2024 na okružní výlet parním vlakem. Projedete se po jedné z našich nejkrásnějších tratí podél řeky Vltavy a Sázavy z Prahy přes Davli do Týnce nad Sázavou, které se říká Posázavský pacifik. Zpět do Prahy se vrátíte Ladovým krajem přes Čerčany a Senohraby.

Read More

Parní lokomotivou na Dobříš

Nenechte si ujít letošní novinku a vydejte se s námi v sobotu 4. května na výlet parním vlakem do romantické oblasti Podbrdska. Součástí nostalgického vlaku, který pojede z Prahy do Dobříše a zpět, bude také historický bufetový vůz s nabídkou občerstvení a služební vůz pro přepravu kočárků a jízdních kol. 

Read More

Prvomájová parní jízda na Švestkové dráze 2024

Pro všechny, kteří hledají nezvyklý způsob, jak oslavit První máj, přichystala Švestková dráha (Linka U10: Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Most) nostalgické parní jízdy. Společnost AŽD totiž ve středu 1. května 2024 vypraví historickou soupravu taženou parní lokomotivou 354.195 z roku 1925, známou pod přezdívkou Všudybylka.

Read More

Parním vlakem na Slavnosti chřestu a vína v Ivančicích

I letos se v Ivančicích konají Slavnosti chřestu a vína. Nenechte si ujít příležitost svézt se v neděli 19. května na tuto oblíbenou akci parním vlakem. Soupravu historických vozů, která pojede v průběhu dne dvakrát z brněnského hlavního nádraží do Ivančic a zpět, potáhne parní lokomotiva Skaličák.

Read More

ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvníky budou připravené jízdy na nově prodloužené úzkorozchodné drážce v areálu muzea, jízdy historického vlaku s parní lokomotivou „Kafemlejnek“ z Lužné do Rakovníka, Krupé a Řevničova a samozřejmě také prohlídky expozic muzea s unikátní sbírkou historických vozidel. Během sezóny […]

Read More

Sezóna v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka začne 27. dubna

Také v letošním roce čeká na návštěvníky největšího železničního muzea v Česku s provozními vozidly bohatý program. Vedle speciálních tematických víkendů jsou připraveny jízdy historických vozidel do různých míst v okolí Lužné u Rakovníka a množství jedinečných exponátů od skutečných vozidel po železniční modely a ukázky různé drážní techniky od lokomotiv přes osobní a nákladní […]

Read More

Parní vlak Národního technického muzea vyjede na Audienci u císaře Karla I.

18. 5. 2024 – Parní vlak NTM vyjede na Audienci u císaře Karla I. 18. 5. 2024 – Parní vlak NTM vyjede na Audienci u císaře Karla I.

Read More

Poslední jízda salonního vozu arcivévody Františka Ferdinanda d´Este

V neděli 19. května 2024 se uskuteční poslední jízda salonního vozu AZA 1-0086 arcivévody Františka Ferdinanda d´Este ze sbírky NTM. Vůz bude zařazen do parního vlaku NTM, který vyjede do Benešova na akci na zámku Konopiště.

Read More

Parní jízdy v rámci zahájení sezony v ČD muzeu v Lužné u Rakovníka

Poslední dubnový víkend (27. a 28. 4.) odstartuje letošní návštěvnická sezona v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka. Těšit se můžete na prodlouženou úzkorozchodnou drážku a na vyhlídkové jízdy nostalgickým vlakem s parním lokomotivou Kafemlejnek (310.072) do Rakovníka, Krupé a Řevničova.

Read More

Parní víkend v Lužné u Rakovníka

Přijeďte si užít víkend plný železniční nostalgie do Lužné u Rakovníka. Kdy? V sobotu 11. a v neděli 12. května 2024. Po oba víkendové dny se můžete svézt z Prahy do Lužné historickým vlakem a z Lužné se také projet s párou do Rakovníka, Nového Strašecí, Krupé nebo Kolešovic. Další parní krásky se vám představí […]

Read More