Optimalizace trati Praha – Beroun S7

Modernizace úseku mezi Smíchovem a Radotínem pokračuje !

V rámci modernizace úseku mezi Smíchovem a Radotínem se zastávka ve Velké Chuchli přesunula blíže k centru městské části. Na nové zastávce probíhá dláždění nástupiště a přístupového podchodu. Rovněž pokračuje výstavba trakční měnírny v Chuchli.

Read More

Již v příštím roce se cestující dočkají plně zmodernizované trati mezi Smíchovem a Černošicemi

Navýšení traťové rychlosti až na 140 km/h, kompletní rekonstrukce stanice Praha – Radotín a výstavba dalšího čtyřkolejného úseku. To jsou jen některé z přínosů stavby modernizace tratě Praha-Smíchov – Praha-Černošice. Hotovo bude na konci roku 2022. Oznámil to ministr dopravy Martin Kupka při kontrolním dni na stavbě.

Read More

Optimalizace dalšího traťového úseku mezi Prahou a Berounem dostala zelenou

Centrální komise Ministerstva dopravy schválila záměr projektu optimalizace dalšího úseku trati Praha-Smíchov – Beroun, konkrétně mezi Černošicemi a budoucí odbočkou Berounka. Jeho cílem je zkrácení jízdních dob vlaků, zvýšení kapacity infrastruktury, zlepšení jejího technického stavu a zvýšení bezpečnosti provozu. Samotné stavební práce by se měly realizovat v letech 2024 až 2026.

Read More

Modernizace dalšího úseku železnice kolem Berounky dostala zelenou

Modernizace přibližně 16kilometrového úseku železniční trati mezi novou odbočkou Berounka a stanicí Karlštejn je cílem připravované stavby, jejíž záměr projektu schválila v polovině srpna Centrální komise Ministerstva dopravy. V rámci realizace proběhne přestavba železničních stanic Dobřichovice, Řevnice, Zadní Třebaň a Karlštejn, zastávky Všenory a mezistaničních úseků. Zahájení stavebních prací se předpokládá v roce 2023, ukončení pak o tři roky později.

Read More

Návrh na řešení problémů na trati Praha – Beroun č. 171

Díky optimalizaci  tratě Praha – Beroun č. 171  je nyní velký problém provozu. Nedodržování jízdních řádů a k tomu spojené mimořádné události potřebují radikální řešení.

Read More