Atletika2024

Ostrava pořádá první ročník mezinárodního maratonu Emila Zátopka 

 V Ostravě startuje zbrusu nový maraton – na jediném certifikovaném okruhu, s mezinárodní účastní i televizním přenosem. Nese jméno legendárního běžce Emila Zátopka, který byl mimo jiné vyhlášen českým olympionikem století. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. V sobotu 26. října na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích odstartuje celkem 10 závodů od těch pro děti a rodiny přes běžkyně začátečnice až po borce na maratonské trati. Chybět nebudou ani štafety a týmové běhy. V areálu, kde pravidelně závodí nejlepší atleti světa, čeká běžce i fanoušky celý den sportu, workshopů, dobrého jídla, soutěží, koncertů, aktivit pro děti, tradičního expa i stánků s designovými výrobky. Organizátorem akce je SSK Vítkovice, mimo jiné úspěšný pořadatel 62 ročníků Zlaté tretry Ostrava.

Read More

Zpráva z Předsednictva ČAS ze dne 8. dubna 2024

Přínášíme informace tak jak je zveřejnil na svém webu  Český atletický svaz 

Read More

Rekordní počet 15.500 běžců se postaví na start sobotního Pražského půlmaratonu.

Na trať 24. ročníku 1/2Maratonu Praha vyběhnou závodníci ze 115 zemí, ze zahraničí jich dorazí více než devět tisíc. Favoritem mužského závodu je úřadující mistr světa v půlmaratonu Keňan Sabastian Sawe, který by mohl atakovat rekord závodu. Na startu budou i elitní čeští vytrvalci v čele s obhájcem domácího prvenství Patrikem Vebrem a Terezou Hrochovou. Pořadatelé to řekli na dnešní tiskové konferenci.

Read More

RunCzech získal hvězdu první velikosti. Na startu 1/2Maratonu Praha se objeví i úřadující mistr světa Sawe

Čeští sportovní fanoušci se mají na co těšit. Na start sobotního 1/2Maratonu Praha se postaví i úřadující mistr světa v půlmaratonu Sabastian Kimaru Sawe. Po boku keňského šampiona vyběhnou do jednoho z nejkrásnějších a nejprestižnějších závodů další zajímavá jména světové atletiky, ale také rekordních 15 500 běžců ze 115 zemí

Read More

Hlavní hvězdy 63. Zlaté Tretry Ostrava: Duplantis, Tamberi, Jacobs

 V roce oslav stého výročí založení vítkovické atletiky slibuje top atletická událost v Česku jedinečnou šanci vidět ty nejlepší v plné síle před pařížským olympijským kláním a také mistrovstvím Evropy v Římě. Necelé tři měsíce před konáním mítinku organizátoři odhalují tři hlavní zahraniční hvězdy.

Read More

Časový pořad – HALOVÉ MISTROVSTVÍ SVĚTA Glasgow, 1.- 3. 3.2024

Přinášíme časový pořad – HALOVÉ MISTROVSTVÍ SVĚTA Glasgow, 1. – 3. 3.2024

Read More

Zveřejněny závěrečné soupisky účastníků HMS v atletice Glasgow 2024

Dvacet úřadujících mistrů světa a sedm zlatých medailistů z olympijských her v Tokiu je mezi přihlášenými na halové mistrovství světa v atletice v Glasgow 24 , které se koná 1. až 3. března.

Read More

Na halovém mistrovství světa v atletice bude reprezentovat Českou republiku 23 atletů

Předsednictvo Českého atletického svazu schválilo nominaci na halové mistrovství světa ve skotském Glasgow, kam odcestuje 23 českých atletů a atletek.

Read More