Škoda

Škoda Auto předala třetí elektromobil Enyaq iV neziskové organizaci Zdravotní klaun

Škoda Auto v průběhu Zlín Film Festivalu, největší přehlídky filmů pro děti a mládež na světě, předala plně elektrický vůz Enyaq iV neziskové organizaci Zdravotní klaun.

Read More

Devátý ročník studentského vozu Škoda: elektrizující jako nikdy předtím

 Devátý studentský vůz Škoda bude elektrizující jako nikdy předtím a zároveň v sobě ponese objevitelského ducha.

29 studentů staví v letošním ročníku multifunkční koncept vozu na bázi elektrického SUV Škoda Enyaq iV, který je uzpůsoben pro kempování a zastane i roli mobilní kanceláře. Jejich vysněný vůz splňuje potřeby a očekávání moderních digitálních nomádů. Prvotní designové skici pro již devátý studentský vůz v pořadí navrhli studenti nedávno za podpory týmu Škoda Design.

Read More

ŠKODA AUTO předala organizaci Zdravotní klaun dva vozy ENYAQ COUPÉ iV navržené dětmi

Při příležitosti 20. výročí úspěšné spolupráce dnes ŠKODA AUTO poskytla neziskové organizaci Zdravotní klaun dva elektromobily ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV a finanční příspěvek ve výši 1 000 000 korun. Vozy budou sloužit k dopravě zdravotních klaunů při jejich terapeutické činnosti, která spočívá v návštěvách dětí a seniorů ve zdravotních a sociálních zařízeních a v případě dlouhodobě nemocných dětí i v domácnostech. Ztvárnění obou vozů se ujali na slovo vzatí designéři: výslednou podobu totiž určily samy děti v rámci soutěže „Auto pro Zdravotního klauna“.

Read More

Od dodávky po sanitku. „Dvanáctsettrojka“ zanechala nesmazatelnou stopu v historii československého automobilového průmyslu

Vrchlabí 5. května 2022: Vznikla na konci šedesátých let ve Vrchlabí. Legendární Škoda 1203 znamenala průlom v oblasti užitkových vozů a na několik dalších desetiletí ovlivnila životy mnoha občanů tehdejšího Československa. Právě takové příběhy z historie regionu letos rovněž představí výzva Nadačního fondu ŠKODA AUTO a Bohemian Heritage Fund s názvem Zapomenuté příběhy Vrchlabska.

Read More

ŠKODA AUTO nabízí díky službě POWERPASS přístup k jedné z největších dobíjecích sítí v Evropě

Díky jediné aplikaci nebo RFID kartě lze využívat více než 260 000 dobíjecích bodů v téměř všech evropských zemích v jedné z největších dobíjecích sítí v Evropě. Její součástí jsou také rychlodobíjecí stanice sítě IONITY, která se neustále rozšiřuje. Vyúčtování probíhá měsíčně a aplikace umožňuje uživatelům kdykoli pohodlně sledovat všechny procesy a náklady na nabíjení či spravovat vlastní ŠKODA iV Wallbox.

Read More

Škoda Octavia 4. generace 1,5 TSI přestavena na LPG jezdí levně a svižně !

Do naší redakce jsme dostali k otestování druhý automobil na kombinovaný pohon a to benzín + LPG. Jednalo o model Škoda Octavia 4. generace 1,5 TSI. Ve 14-ti denním testu jsme se snažili zjistit výhody a nevýhody alternativního pohonu, tedy LPG oproti benzínu. Vozidlo nám bylo zapůjčeno Českou asociací LPG. Standardni Škoda Octavia 4. generace […]

Read More

ŠKODA ENYAQ iV získala cenu Golden Steering Wheel 2021 za nejlepší elektrické SUV

Čtenáři odborného časopisu Auto Bild a listu Bild am Sonntag nejprve vybrali toto SUV jako jednoho ze tří finalistů v kategorii elektrických SUV. Během testovacích jízd na okruhu Lausitzring pak ENYAQ iV přesvědčil i odbornou porotu a úspěšně porazil své konkurenty svým celkovým dojmem.

Read More

ŠKODA AUTO představí na veletrhu čisté mobility e-SALON nejen své vozy, ale i navazující služby

 Třetí ročník veletrhu e-SALON se koná ve dnech 11. – 14. listopadu 2021 na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech. ŠKODA AUTO tam prezentuje své elektrické i plug-in hybridní modely, současně ukáže návštěvníkům všechny navazující služby. Ve čtvrtek dopoledne se na stánku mladoboleslavské automobilky uskuteční tisková konference za účasti vedoucího tuzemského zastoupení značky ŠKODA Jiřího Maláčka.

Read More

ŠKODA AUTO na Comic-Con Prague 2021

 Od 15. do 17. října se v pražském kongresovém centru O2 Universum uskuteční 2. ročník festivalu filmů, komiksů a cosplay: Comic-Con Prague 2021. ŠKODA AUTO se v jeho rámci viditelně prezentuje, zajistí Limousine Service po celou dobu konání akce a vystaví řadu svých současných automobilů. Chybět však nebude ani zajímavý filmový exemplář vozu Ferat. Návštěvníci si automobily ŠKODA budou moci nejen prohlédnout, ale současně se s vybranými modely i svézt při testovacích jízdách.

Read More