Znovu vlakem do Židlochovic – pojede parní vlak tažený lokomotivou Skaličák

Na nové nádraží v Židlochovicích přijede v neděli 8. prosince 2019 parní lokomotiva Skaličák

Do Židlochovic přijede v neděli 8. prosince 2019  v 13.00 parní lokomotiva Skaličák, aby po 40 letech oficiálně zahájila provoz na obnovené trati ze Židlochovic do Hrušovan u Brna. Slavnostním přestřižením pásky starostou Židlochovic a hejtmanem Jihomoravského kraje bude zároveň otevřen nový vlakový terminál. První pravidelné spoje do Brna vyjedou o týden později podle nového jízdního řádu.

 

Znovu vlakem do Židlochovic

Sváteční nedělní odpoledne Vám zpříjemní řízná dechovka, dobové kostýmy, vystoupení mažoretek, výstava fotografií a modelů vláčků v knihovně. Tradiční řemeslný jarmark s teplým punčem v areálu Robertovy vily na Vás dýchne kouzlem druhé adventní neděle.

Berte prosím na vědomí, že k nostalgii parní železnice patřila a patří mírná nejistota, zda parní vlak doveze své cestující do stanice včas. Proto neručíme za zpoždění parního vlaku a lístky z důvodu opoždění není možno vrátit ani vyměnit. Děkujeme Vám za pochopení.

Předprodej jízdenek historickým vlakem bude zahájen v pátek 8. listopadu na Informačním centru v Židlochovicích, a protože očekáváme Váš velký zájem, dojde v prvních dvou dnech k rozšíření otevírací doby RTIC.

  • pátek 8. listopadu od 9:00 do 17:00 hodin
  • sobota 9. listopadu od 9:00 do 12:00 hodin

V další dny bude možné jízdenky zakoupit v běžné otevírací době.

U příležitosti otevření nové vlakové tratě budou vydány stříbrné sběratelské mince a turistické vizitky.

Jízdní řád

Znovu vlakem do Židlochovic
Znovu vlakem do Židlochovi

Plakát

Znovu vlakem do Židlochovic

Více informací naleznete ZDE

Náhledové foto: Jakub Gregor

 

Do Židlochovic se po čtyřiceti letech vrací pravidelná osobní doprava