BMW Group pokračuje s podporou Sokolovska

Výstavba BMW Group Vývojového centra ČR severně od Sokolova je v plném proudu. Protože BMW Group aktivně přistupuje k řešení společenských výzev ve všech regionech a místech, kde podniká, pokračuje ve spolupráci v oblasti kultury, kvalitního vzdělání pro děti i dospívající, bezpečnosti dopravy a zodpovědného využívání zdrojů také severně od Sokolova, kde právě vzniká BMW Group Vývojové centrum ČR.

BMW Group Vývojové centrum ČR

Kromě podpory různých projektů a akcí patří k nejvýznamnějším formám spolupráce kooperace se Západočeskou univerzitou v Plzni, zahájená v roce 2019. Společným cílem je oslovování nových uchazečů o studium, ale také rozvoj ve směru trendů digitální transformace a průmyslu 4.0. Nejnověji byla podepsána smlouva na pokračování projektu na podporu technického vzdělávání dětí v Sokolově – „Dětská technická univerzita Fakulty strojní“. BMW Group Vývojové centrum ČR tak je již druhým rokem generální partner tohoto unikátního projektu. Cílem této spolupráce je podpora žáků základních škol v zájmu o techniku a její další studium.

BMW Group Vývojové centrum ČR chce také být dobrým sousedem pro všechny v okolí, takže kromě jiných regionálních projektů většího rozsahu připravilo také 20 000 eur pro menší projekty, navržené pro přímé okolí do vzdálenosti 30 km. S nimi mohou přijít obce, neziskové organizace či registrované spolky, pakliže se budou týkat témat vzdělávání dětí a dospívajících, udržitelné mobility nebo životního prostředí, zkrátka pakliže budou přínosem pro daný region.

 

Nápady či projekty na daná témata lze do 30. listopadu 2020 zasílat na: info.sokolov@bmwgroup.com.