Praha 3 pronajme stadion fotbalovému klubu Viktoria Žižkov

Zastupitelstvo MČ Praha 3 na svém lednovém jednání schválilo pronájem stadionu v Seifertově ulici fotbalovému klubu Viktoria Žižkov. Ve smlouvě seměstská část zavazuje k investici do oprav a k udělení předkupního práva fotbalovému klubu. Ten zase rozšíří nabídku sportovních aktivit pro děti a mládež.


Radnice Prahy 3 se dohodla s novými majiteli FK Viktoria Žižkov na pronájmu stadionu v Seifertově ulici za symbolickou korunu ročně.

Klub tím získá stadion do nájmu na 30 let a zároveň předkupní právo ke stadionu. Podle smlouvy má třetí městská část do konce roku 2022 investovat minimálně 25 milionů korun do potřebných oprav stadionu.
Jednou z podmínek uzavření smlouvy o nájmu je podpora dětí a mládeže formou veřejně prospěšných činností ze strany FK Viktoria Žižkov. Díky tomu dojde k rozšíření spolupráce mezi radnicí Prahy 3 a fotbalovým klubem, který zajišťuje celoroční provoz přípravných skupin a pořádá sportovní dny pro školy a školky z Prahy 3 a okolí.


Pro Prahu 3 je především důležité, aby fotbal v této lokalitě dlouhodobě zůstal.

„Zachování fotbalu na místě, kde se hraje po desetiletí, a pro místní občany k místu neodmyslitelně patří,je něco, na co rozhodně můžeme být hrdí. Rozhodně se na tomto místě sluší poděkovat
všem, kdo měli na dotažení smlouvy svůj podíl, od kolegů radních, přes zaměstnance úřadu,vedení fotbalového klubu až po zastupitele, kteří dnes smlouvě dali zelenou,“ uvedl
radní Prahy 3 pro sport František Doseděl.

Smlouva dává Viktorce klid, získali jsme jistotu domova a tolik potřebné zázemí. Za to bych rád všem upřímně poděkoval. Teď se můžeme
plně koncentrovat na sportovní stránku a na hlavní úkol, který nás čeká na jaře a tím je záchrana ve druhé lize“ dodává spolumajitel klubu Milan Richter.

 

titulní foto : Autor: Martin2035 – Vlastní dílo, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83051867