Žáci základní školy napekli moučníky zdravotníkům nemocnice na Homolce. Dojali je tím až k slzám

Pedagogický sbor základní školy Tyršova v Jinonicích připravil akci „Tyršovka peče zdravotníkům“. Žáci školy za pomoci rodičů napekli desítky moučníků a dortů.

 

„Každý z nás se jistě někdy dostal do situace, kdy lékaře potřeboval a spoléhal na to, že on bude vždy připraven pomoci. Tito lidé jsou v posledních měsících vystaveni permanentnímu tlaku ze strany médií, veřejnosti, nadměrnému počtu úmrtí na svých odděleních a nekončící vlně epidemie. ALE ROZHODNĚ TO NEJSOU ŽÁDNÉ BÁBOVKY. Najdete-li ve svém volném čase malou skulinku a budete-li ochotni věnovat ji upečení nějakého dobého moučníku, budeme moc rádi, když se společně s námi do akce zapojíte!“

Výzva pedagogického sboru adresovaná rodičům a žákům školy měla až nečekaný ohlas. V den předání moučníků v nemocnici na Homolce zaplnily vestibul školy desítky moučníků předpisově zabalených v potravinové fólii i se vzkazy zdravotníkům.

 

„Moc nás zájem rodičů a žáků potěšil. Ale ještě větší radost máme z toho, že jsme udělali viditelně upřímnou radost zdravotníkům, kterých si všichni moc vážíme. Jsme rádi, že jsme jim mohli ten současný pracovní život trochu osladit,“ říká ředitelka Tyršovy základní a mateřské školy Soňa Přibylová Hasenkopfová.

Poděkování zdravotníků nemocnice na Homolce formulovala za všechny náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Ivana Kirchnerová: „…rádi bychom Vám srdečně poděkovali za Vaši skvěle připravenou akci. Vaše návštěva nám doslova vyrazila dech a dojala až k slzám. Opravdu jsme nečekali, že nás zahrnete takovým množstvím krásných profesionálně upečených moučníků, které musely dát dětem velkou práci, stejně jako obrázky a vzkazy. Věřte, že jsme vše pečlivě roznesli na jednotlivá oddělení a jen doufáme, že jsme na nikoho nezapomněli. Odezva od zdravotníků je obrovská, od rána nám volají, abychom Vám vyřídili, jak skvěle si všichni pochutnali.“

 

„Jsem na všechny, kteří akci vymysleli, zorganizovali a zapojili se do ní, nesmírně pyšná. V době, která je sama o sobě nervózní a často ukazuje spíše negativní emoce, jsou podobné akce velmi cenné a chci všem moc poděkovat,“ dodává starostka městské části Praha 5 Renáta Zajíčková.