Zveřejněny závěrečné soupisky účastníků HMS v atletice Glasgow 2024

Dvacet úřadujících mistrů světa a sedm zlatých medailistů z olympijských her v Tokiu je mezi přihlášenými na halové mistrovství světa v atletice v Glasgow 24 , které se koná 1. až 3. března.

Konečné startovní listiny potvrzují, že na celosvětovou akci bylo přihlášeno 651 sportovců ze 133 týmů.

Ke stažení:

Startovní listiny podle závodů a nejlepšího výkonu sezóny
Startovní listiny podle země

Z 651 přihlášených je 331 žen a 320 mužů. 18 zlatých medailistů z posledního ročníku šampionátu bude v akci v Glasgow a bude bojovat o zisk dalšího světového titulu.

Mezi mistry světa, kteří se v Glasgow chystají na další slávu, patří světoví rekordmani Ryan Crouser (vrh koulí), Gudaf Tsegay (3000 m), Mondo Duplantis (skok o tyči), Femke Bol (400 m), Karsten Warholm (400 m) a Grant Holloway (60 m překážek).

Očekává se, že konkurence bude tvrdá, s klíčovými vzájemnými zápasy, včetně Noah Lyles vs Christian Coleman v běhu na 60 m mužů, Yaroslava Mahuchikh vs Nicola Olyslagers ve skoku vysokém žen, Warholm vs Jereem Richards v běhu na 400 m mužů, Julien Alfred vs Ewa Swoboda v běhu na 60 m žen, Selemon Barega vs Josh Kerr v běhu na 3000 m mužů, Crouser vs Darlan Romani ve vrhu koulí mužů,  plus Jamajka vs USA vs Nizozemsko v ženách 4x400m.

Oficiální startovní listiny budou k dispozici po technické schůzce ve čtvrtek 29. února v Glasgow.

Upoutávky na jednotlivé závody budou zveřejněny v nejbližších dnech na webu Světové atletiky. Sprinty, překážky a štafety budou k vidění v pondělí 26. února, zatímco v úterý 27. února se podíváme na distanční a kombinované disciplíny. Akce v terénu budou představeny ve středu 28. února.

Zdroj : Světová atletika

Na halovém mistrovství světa v atletice bude reprezentovat Českou republiku 23 atletů

Časový pořad – HALOVÉ MISTROVSTVÍ SVĚTA Glasgow, 1.- 3. 3.2024