Začala rekonstrukce nástupišť v Roztokách u Prahy

Správa železnic zahájila ve stanici Roztoky u Prahy rekonstrukci, která zajistí cestujícím bezbariérový přístup k vlakům. Stavbu zrealizuje Společnost Roztoky u Prahy tvořená firmami Reader & Falge a REKULTIVACE Ústí nad Labem, kde Reader & Falge je vedoucí sdružení. Vysoutěžená cena je 203,8 milionu korun. Stavba zahrnuje rekonstrukci nástupišť a vybudování nového podchodu.

Jeden rok REKONSTRUKCE

S ohledem na vytíženost stanice (končí a začínají zde vlaky městské linky do Prahy-Hostivaře) a na plánované výluky potrvá stavba, která začala na konci letošního února, jeden rok. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena. Práce budou rozděleny tak, aby ve stanici byly vždy k dispozici průjezdné koleje.


V rámci stavby zůstane zachováno stávající ostrovní nástupiště, které projde rekonstrukcí a bude doplněno výtahem z nového podchodu. U první staniční koleje vznikne nové jednostranné ostrovní nástupiště přístupné schodištěm a výtahem z podchodu. Další nové vnější nástupiště se vybuduje přímo u výpravní budovy. V souvislosti s peronizací bude nutné provést úpravy konfigurace staničního kolejiště. Nový podchod nahradí současný, již nevyhovující, z roku 1983, a to ve stejné poloze.

Podchod bude prodloužen až do areálu Středočeského muzea v Roztokách.

Nad rámec stavby dojde také k rekonstrukci letní památkově chráněné čekárny u nádražní budovy.