V neděli 30. května v brzkém ranním čase 6:20 na ČT Sport odstartuje z Karlova mostu přímý přenos týmového maratonu The Battle of the Teams

V neděli 30. května v brzkém ranním čase 6:20 na ČT Sport odstartuje z Karlova mostu přímý přenos týmového maratonu The Battle of the Teams společně s Mistrovstvím ČR v maratonu. Sestava závodníků je velmi silná. Do Prahy přiletěli elitní běžci ze všech kontinentů světa. Nedílnou součástí obou událostí jsou samozřejmě naši čeští maratonci Eva Vrabcová Nývltová, Moira Stewart, Vít Pavlišta a Jiří Homoláč, kteří budou bojovat nejenom o titul mistra ČR, ale také o splnění kvalifikačního limitu k účasti na olympijských hrách v Tokiu.

Televizní přenos

Televizní přenos tedy slibuje velmi napínavou podívanou až do úplného konce. Je připravena interaktivní grafika, která bude v průběhu celého závodu divákům u obrazovek ukazovat, jaký tým je v daný okamžik zrovna ve vedení, takže se bude neustále měnit v závislosti na aktuálních zdolávaných časech na trati.

Pořadatelé velmi vděčí hlavnímu městu Praha a městské části Praha 1 za veškerou podporu při konání této velkolepé běžecké události navzdory této současné nelehké pandemické situaci, kdy je sportovní svět velmi omezen a ovlivněn mnoha restrikcemi. „A právě přes veškerá pravidla a testování na Covid-19 jsme přípravy zvládli naprosto perfektně. Všem běžcům poskytujeme PCR testy od společnosti Chromozoom, které jsou pro běžce šetrnější, neboť se nezavádí do dutiny ústní, ale fungují na principu kloktání v ústech. Po testování všech účastníků prozatím hlásíme všechny případy negativní, za což jsme nesmírně rádi,“ sděluje Tomáš Coufal z organizačního výboru RunCzech.

Atleti jsou již v plné síle a těší se nejen na pokus o zdolání svého osobního rekordu či o boj mistra ČR, ale také právě na týmovou soutěž, která pro ně, jakožto pro individuální sportovce, bude unikátní novinkou. V minulých týdnech ČT Sport odvysílal Draft Show, kde si kapitáni týmů – Petra Kvitová, Zuzana Hejnová, Jiří Ježek a Katka Neumannová sami vybírali běžce a poskládali si tak svůj tým. Dle naší zpětné vazby jsou atleti se složením svého týmu naprosto spokojeni. Nyní již pracují na taktice či sedají na společné obědy.

Nadšení z blížícího se závodu, úsměvy a možná i lehká nervozita se dala vyčíst z tváří běžců při pátečním Media Day v Hotelu Hilton. Není se čemu divit, atletům jde o hodně! Kromě touhy zaběhnout co nejlepší čas pro svůj tým jsou v případě českých běžců ve hře mistrovské tituly a limity na olympijské hry.

 

„Můj primární cíl je zaběhnout limit na olympiádu, ale zároveň se těším na nový týmový koncept a určitě to pro mě bude ještě větší hnací motor, že běžím i pro tým,“ řekla Moira na tiskové konferenci.

„Velmi si vážíme všech atletů, které tady máme, je to pro nás obrovská událost, kterou jsme připravovali čtyři měsíce a nyní se blížíme do cíle, je to neuvěřitelné, že se nám to podařilo zrealizovat. Děkuji všem partnerům, institucím a mému týmu za vytrvání a energii, kterou do přípravy dávají,“ sdělil prezident organizačního výboru RunCzech, Carlo Capalbo.

„Pojďte s námi změnit běžecký sport a sledovat přímý přenos revolučního maratonu The Battle of The Teams a Mistrovství ČR v maratonu v neděli v 6:20 na programu ČT Sport,“ zvou pořadatelé závodu.