Mezinárodní módní řetězec Primark otevřel první prodejnu v České republice

  • Pražská prodejna je důležitým milníkem v probíhající expanzi Primarku do regionu střední a východní Evropy
  • Čeští zákazníci konečně dostanou příležitost nakupovat trendy vzory, nejnovější licencované produkty, jednoduše skvělou a cenově dostupnou dětskou letní módu
    a mnohem více

 

 Primark, mezinárodní řetězec proslavený skvělou módou za velmi nízké ceny, otevřel brány své první české prodejny ležící v ikonické lokalitě pražského Václavského náměstí. Otevřením této prodejny vzniklo pro místní ekonomiku více než 300 pracovních míst. Společnost Primark vstupuje na čtrnáctý trh, čímž rozšíří své působení v rámci celé Evropy a USA. Oblíbená značka přináší nejnovější trendy i ověřenou klasiku nejen v oblasti módy. K dostání je rovněž široká nabídka domácích potřeb, dětské módy či kosmetiky, a to vše za dostupné ceny. Společnost Primark zavedla v prodejně rozsáhlá opatření, aby mohli zákazníci i zaměstnanci nakupovat a pracovat bez obav.

 

Otevření pražské pobočky, která je již 396. prodejnou značky Primark, je důležitým milníkem v expanzi společnosti do střední a východní Evropy. Pražská prodejna se tak připojila  k dalším pobočkám v tomto důležitém regionu, mezi něž patří prodejna ve slovinské Lublani a dvě polské pobočky, ve Varšavě a nově otevřená v Poznani. Společnost Primark také podepsala nájemní smlouvu na otevření svého prvního obchodu na Slovensku a oznámila otevření dalších polských prodejen v Krakově a Katovicích a rovněž druhé české pobočky v Brně v roce 2022.  

Nová pražská pobočka je doposud nejnovější prodejnou Primarku a výkladní skříní značky. Ve třech patrech se na 4 600 m2 celkové rozlohy nachází 35 pokladen, 56 kabinek a bezplatné Wi-Fi připojení pro zákazníky, kteří si mohou vychutnat jedinečný nákupní zážitek.

Tato prodejna přináší zákazníkům možnost nakupovat nejnovější trendy z kolekce jaro/léto včetně svěžích květovaných vzorů z kolekce Garden Party nebo letních kousků s paletou přírodních a zemitých tónů a populárním háčkovaným vzorem. Primark také nabízí licencované produkty, které nadchnou fanoušky Disney, Marvelu nebo basketbalové NBA. Nesmí chybět ani rozrůstající se řada udržitelné módy pod značkou Primark Cares, která zahrnuje širokou nabídku produktů vyrobených z udržitelných, recyklovaných a organických materiálů. Tato řada odráží myšlenku společnosti Primark, že by udržitelná móda měla být dostupná pro všechny.

Maciej Podwojski, oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku uvedl: „Jsme nadšeni, že můžeme konečně přinést proslulý Primark do České republiky, a nemohli bychom si pro naši první českou pobočku přát lepší místo než lokalitu v srdci Prahy na Václavském náměstí. Pro společnost se jedná o důležitý nový trh, jelikož pokračujeme v expanzi do střední a východní Evropy a budujeme v tomto regionu síť nových prodejen. Nemůžeme se dočkat, až českým zákazníkům představíme naši úžasnou módu za skvělé ceny v tomto nádherném novém obchodě. To vše je možné díky členům našeho skvělému týmu, kteří tvrdě pracovali, aby v prodejně zajistili nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti.”

Petr Hejma, starosta Prahy 1, řekl: „Příchod řetězce Primark přivítají především ti, kteří s oblibou díky příznivým cenám za tímto obchodem jezdí až do Drážďan. Otevření pobočky Primark v Praze bude mít nepochybně i pozitivní vliv na zaměstnanost, která byla výrazně postižena snad už doznívající pandemií.”

Bezpečnost zaměstnanců a zákazníků zůstává pro Primark prioritou napříč všemi pobočkami včetně té pražské. Od okamžiku otevření prodejny bude uveden do provozu úplný bezpečnostní protokol společnosti Primark (viz podrobnosti níže), aby mohli zákazníci nakupovat bez obav.

Primark vytvořil díky nové pobočce více než 300 nových pracovních míst a stále hledá zaměstnance pro řadu prodejních pozic.

 

 

O společnosti Primark

 

Primark je mezinárodní maloobchodní řetězec, který nabízí nejnovější módu, kosmetiku a domácí potřeby za ty nejlepší ceny. Jednoduše řečeno: fantastickou módu za fantastické ceny. První prodejna Primark vznikla v Dublinu v roce 1969, nyní má značka více než 390 prodejen ve 13 zemích s celkovou prodejní plochou přes 1,53 km2. Jednotlivé prodejny se nachází v Irsku, Spojeném království, Španělsku, Portugalsku, Německu, Nizozemsku, Belgii, Rakousku, Francii, Spojených státech, Itálii, Slovinsku a Polsku. Zaměstnáváme více jak 70 000 lidí a v posledním finančním roce (FR19/20) jsme otevřeli 12 prodejen. Jejich otevřením vzniklo přes 2 800 nových pracovních míst, celkem jsme obdrželi přes 48 000 žádostí o zaměstnání.

Lidé se často ptají, jak můžeme nabízet skvělé produkty za tak nízké ceny. Je to proto, že v Primarku děláme některé věci jinak než ostatní společnosti. Nemáme skoro žádnou reklamu, v televizi nás neuvidíte. Produkty prodáváme pouze v kamenných prodejnách – nemáme e-shop ani doručovací síť. Náklady snižujeme tak, že šetříme na maličkostech, například ramínkách nebo cenovkách. Právě tak můžeme nabídnout skvělé ceny a zároveň se starat o to, na čem doopravdy záleží. Dlouhá léta usilovně pracujeme, abychom zajistili, že se naše produkty budou vyrábět s péčí a respektem k pracovníkům a životnímu prostředí. Tým společnosti Primark pro etický obchod a environmentální udržitelnost, tvořený více než 120 odborníky v klíčových dodavatelských zemích, pokrývá celou řadu otázek: odkud se získávají suroviny jako bavlna, dopad výrobních procesů v továrnách na životní prostředí a kontrolu dodržování požadovaných standardů v dodavatelském řetězci. Více informací o programech společnosti Primark pro etický obchod a udržitelnost životního prostředí najdete na našich webových stránkách zde.