8. mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení , potravinářství a gastronomie
Termín a místo konání
4. – 7.10.2018
PVA EXPO PRAHA, Letňany
Otevírací doba
10.00 – 18.00 (4.10. – 6.10.2018)
10.00 – 17.00 (7. 10. 2018)
Hlavní doprovodný program veletrhu v roce 2018:
- CUKRÁŘ ROKU 2018 – celonárodní soutěž cukrářů z celé ČR
- GASTROTOUR – novinky a trendy v gastronomii
- ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE – soutěže a exhibice mladých barmanů a baristů
- KONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2018 – odborný kongres profesionálů z HoReCa
- GALAVEČER – slavnostní setkání profesionálů
Veletrh v rámci doprovodných programů dlouhodobě podporuje nové projekty v oboru HoReCa napříč celou Českou republikou, nové startupy podnikatelské plány, poukazuje na světové trendy a doporučuje jejich aplikace u nás i využití nových technologií a systémů. Představuje návštěvníkům z řad laické veřejnosti se zájmem o vaření klíčové firmy z oboru gastronomie z jednotlivých regionů, ale i zajímavosti jednotlivých krajů, čímž přitahuje návštěvníky nejen od nás, ale i ze sousedních států.
Gastronomická tour po krajích České republiky
V roce 2018 bude Česká republika slavit 100.výročí založení samostatné republiky, což je nejlepší příležitost návštěvníkům veletrhu představit historický průřez vývoje gastronomie už nás a také jednotlivé speciality a gastronomické zajímavosti jednotlivých krajů s pozvánkou do krajů ČR za tamními specialitami.
HISTORIE GASTRONOMIE
průřez posledním stoletím z pohledu gastronomie – historické ukázky hodování z doby první republiky – představení tradičních starých receptů – originál knižního vydání kuchařky M. D. RETTIGOVÉ – síň slávy, osobnosti gastronomie za posledních 100 let odborný garant MUZEUM GASTRONOMIE, paní Nina Provaan Smetanová
GASTRONOMICKÁ TOUR PO KRAJÍCH ČESKÉ REPUBLIKY
prezentace jednotlivých krajů v souvislosti s jejich typickými gastronomickými produkty, ýrobci a dodavateli, vyhlášené a oblíbené restaurace a hotely v daném kraji , vyhlášené recepty a produkty tamního kraje.
Více informací naleznete ZDE