For Gastro & Hotel na výstavišti PVA Letňany

8. mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení , potravinářství a gastronomie

Termín a místo konání

4. – 7.10.2018

PVA EXPO PRAHA, Letňany

 

Otevírací doba

10.00 – 18.00 (4.10. – 6.10.2018)

10.00 – 17.00 (7. 10. 2018)

Hlavní doprovodný program veletrhu v roce 2018:

  • CUKRÁŘ ROKU 2018 – celonárodní soutěž cukrářů z celé ČR
  • GASTROTOUR – novinky a trendy v gastronomii
  • ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE – soutěže a exhibice mladých barmanů a baristů
  • KONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2018 – odborný kongres profesionálů z HoReCa
  • GALAVEČER – slavnostní setkání profesionálů

 

Veletrh v rámci doprovodných programů dlouhodobě podporuje nové projekty v oboru HoReCa napříč celou Českou republikou,  nové startupy podnikatelské plány, poukazuje na světové trendy a doporučuje jejich aplikace u nás i využití nových technologií a systémů. Představuje návštěvníkům z řad laické veřejnosti se zájmem o vaření klíčové firmy z oboru gastronomie z jednotlivých regionů, ale i zajímavosti jednotlivých krajů, čímž přitahuje návštěvníky nejen od nás, ale i ze sousedních států.




Gastronomická tour po krajích České republiky

V roce 2018 bude Česká republika slavit 100.výročí založení samostatné republiky, což je nejlepší příležitost návštěvníkům veletrhu představit historický průřez vývoje gastronomie už nás a také jednotlivé speciality a gastronomické zajímavosti jednotlivých krajů s pozvánkou do krajů ČR za tamními specialitami.

HISTORIE GASTRONOMIE 

průřez posledním stoletím z pohledu gastronomie – historické ukázky hodování z doby první republiky – představení tradičních starých receptů – originál knižního vydání kuchařky M. D. RETTIGOVÉ – síň slávy, osobnosti gastronomie za posledních 100 let odborný garant  MUZEUM   GASTRONOMIE, paní Nina Provaan Smetanová

GASTRONOMICKÁ TOUR PO KRAJÍCH ČESKÉ REPUBLIKY

prezentace jednotlivých krajů v souvislosti s jejich typickými gastronomickými produkty, ýrobci a dodavateli, vyhlášené a oblíbené restaurace a hotely v daném kraji , vyhlášené recepty a produkty tamního kraje.

 

Více informací naleznete ZDE