Vůz Maxe Verstappena pro mistrovství světa FIA Formule 1 2021 můžete vidět na výstavě  F1 Exhibition Vienna

Od 2. února 2024 bude k vidění Red Bull RB16B, se kterým Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Formule 1 Etihad Airways Abu Dhabi 2021 a poprvé se korunoval mistrem světa.

F1 Exhibition Vienna

Kromě historických závodních vozů bude na veletrhu METAStadt od 2. února 2024 k vidění také Red Bull RB16B, vůz, se kterým se Max Verstappen stal v roce 2021 poprvé mistrem světa.

Již ve své druhé sezóně ve Formuli 1® získal RB16B pod vedením Maxe Verstappena deset vítězství v Grand Prix a osm druhých míst. Verstappen si tak zajistil svůj první titul mistra světa a zároveň první titul pro Red Bull od roku 2013 – čímž ukončil sedmiletou dominanci Mercedesu.

Sezóna Formule 1® 2021 byla poznamenána sportovním soubojem mezi Verstappenem a Lewisem Hamiltonem, kteří šli do finále v Abú Zabí se stejným počtem bodů, což vedlo k jednomu z nejnapínavějších finále mistrovství světa v historii tohoto sportu.

Christian Horner, šéf týmu Oracle Red Bull Racing, v exkluzivním rozhovoru pro Formula 1 Exhibition:

„Rok 2021® byl tou nejepičtější sezónou, jakou si pamatuji. Bylo tu soupeření mezi Maxem a Lewisem, kteří sváděli legendární bitvu po dobu devíti měsíců, kterou bylo těžké porazit, pokud jde o vzrušení až do konce. Když jsme přijeli do Spojených arabských emirátů na předposlední závod, bylo vidět, že jsou zde dva jezdci, kteří do toho dají úplně všechno a využijí všechny své schopnosti k vítězství. Bylo to nejneuvěřitelnější finále, to poslední kolo, kdy jsme si skoro mysleli, že nám vítězství proklouzne mezi prsty. Ale strategicky jsme byli na místě a udělali správná rozhodnutí ve správný čas.“

RB16 byl původně vyvinut Adrianem Neweym a jeho týmem pro sezónu 2020 – s novými, výrazně změněnými technickými předpisy, které měly vstoupit v platnost od roku 2021. Kvůli dopadům pandemie COVID-19 se Formule 1® a týmy rozhodly změny odložit až na rok 2022. Proto jste v sezóně 2021 viděli všechny týmy s jejich šasi z roku 2020, ale s malými, ale důležitými změnami – proto RB16B.

Výstava Formule 1, vznikla ve spolupráci s Formulí 1®®, otevře své brány 2. února 2024 na veletrhu METAStadt ve Vídni a představí rozsáhlé artefakty a příspěvky od nejlegendárnějších týmů, odborníků a osobností tohoto sportu.

Sedm jedinečně navržených místností seriálu sahá daleko za hranice toho, co fanoušci kdy viděli. Díky nejmodernějším technologiím a velkoplošným interaktivním expozicím nabízí výstava pohled do minulosti, současnosti a budoucnosti Formule 1®.

Po několika letech vývoje výstava kombinuje velkolepý audiovizuální design, vzácné filmy a snímky, instalace a ikonické vozy Grand Prix™, aby vytvořila nezapomenutelný zážitek pro každého – od fanoušků až po mladší nadšence motoristického sportu a rodiny.

 

F1 Exhibition Vienna

  • od 2. února 2024
  • Adresa:
  • METAStadt Vídeň
  • Dr. Otto-Neurath-Gasse 3
  • 1220 Vídeň

Více informací naleznete ZDE

Foto: Getty Images Red Bull Content Pool

 

F1 Exhibition Vienna: Legendy a hrdinové: Bergerovo vítězné Ferrari a Gaslyho AlphaTauri® to vše bude k vidění ve Vídni