Formule E přizvala Whisper pro nový design a rozšířené pokrytí vysílání

Formule E dnes oznámila, že přední sportovní a zábavní produkční společnost Whisper bude pro 10. sezónu ABB FIA Formule E mistrovství světa vysílat živé přenosy ze závodů a programy v anglickém jazyce.

Nové partnerství se společností Whisper

V rámci nového partnerství bude Whisper produkovat programy v anglickém jazyce, včetně pořadů před a po závodě a živého obsahu závodu. Představení osobností jezdců, rivality a příběhů ve Formuli E bude klíčovým prvkem veškerého obsahu.

Devátá sezona ve Formuli E

Loňská sezóna byla dosud nejvyrovnanější ve Formuli E, protože o titulech mistrů světa jezdců i týmů se rozhodovalo o posledním víkendu. Všechny traťové rekordy byly překonány, zatímco většina z 16 závodů se vyznačovala trojciferným počtem předjetí.

Počínaje úvodním závodem sezóny v Mexico City v sobotu 13. ledna 2024 bude Whisper před každým živým závodem produkovat zcela nový, hodinový přípravný pořad.

Nyck DeVries a Jake Dennis

Rozšířená předzávodní show

Rozšířená předzávodní show se zaměří na oživení mistrovství světa pro narůstající publikum Formule E s příběhy pilotů, postřehy a analýzami boje o titul. Devátá sezóna zaznamenala historicky nejvyšší kumulativní sledovanost živého vysílání Formule E s nárůstem o 4 % na 225 milionů diváků ve srovnání s předchozí sezónou.

Whisper bude večer před každým závodním víkendem produkovat  show s přístupem do všech oblastí, která bude založena na prvním volném tréninku – poprvé, kdy jsou jezdci na trati – v neformálnějším formátu ve stylu magazínu.

Jake Dennis

Rozšířené zpravodajství z 2. a 3. volného tréninku a živé kvalifikace

Whisper také přinese rozšířené zpravodajství z 2. a 3. volného tréninku a populární živé kvalifikace. V jedinečném kvalifikačním formátu „Duelů“ Formule E se všech 22 jezdců rozdělí do dvou skupin po 11, přičemž čtyři nejrychlejší z každé skupiny postoupí do vyřazovací soutěže, která určí vítěze, který odstartuje z pole position, a další startovní pozice na startovním roštu.

Brzy bude oznámena nová sestava moderátorů velkých jmen ze světa motoristického sportu a zábavy, která se připojí k vracejícím se oblíbencům fanoušků, včetně Nicki Shields, Karun Chandhok, Dario Franchitti, Radzi Chinyanganya, Allan McNish a Tom Brooks.

Společnost Aurora Media Worldwide bude pokračovat ve vytváření hostitelského vysílání s produkční společností Gravity Media, která poskytne produkční zařízení.

Aarti Dabas, mediální ředitel Formule E:

„Máme radost, že můžeme spolupracovat se společností Whisper, která do Formule E přinese své působivé a osvědčené zkušenosti s vytvářením působivého sportovního a zábavního vysílání. Formule E je nejkonkurenčnějším světovým šampionátem v motoristickém sportu s bezkonkurenční závodní akcí, velkými osobnostmi v paddocku a skutečnými příběhy, které zaujmou nové i stávající diváky.“

Christoph Walt a António Felix DaCosta

Sunil Patel, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Whisper:

„Naším záměrem pro pokrytí Formule E je přinášet ‚elektrifikovanou zábavu‘. Máme vzrušující a aktualizovanou nabídku talentů, stejně jako ambiciózní plány pokrytí, protože se snažíme nově definovat pokrytí s inspirativním týmem Formule E. Tento projekt bude těžit z našich kreativních vypravěčských schopností a naší absolutní vášně pro motoristický sport.“

Whisper

Společnost Whisper spoluzaložil 13násobný vítěz Velké ceny F1 David Coulthard a od roku 2016 přináší oceňované zpravodajství z F1. Produkovala moderátorské zpravodajství pro W Series a v současné době natáčí dokumentární seriál o všech oblastech motoristického sportu.

Desátá sezóna ABB FIA Formule E mistrovství světa

Desátá sezóna mistrovství světa ABB FIA Formule E začíná v Mexico City a poprvé se pojedou závody v ulicích Tokia a Šanghaje. Seriál se vrátí do Diriyah, Hyderabadu, São Paula, Berlína, Portlandu, Londýna a na místo v Itálii, které bude oznámeno.

 

Zdroj a foto : ABB FIA Formule E

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024