Britský ministr dopravy ocenil „výkon světové třídy“ Formule E na konferenci COP28

  • Britský ministr dopravy, poslanec Mark Harper, ocenil Formuli E na konferenci COP28 za její klíčovou roli v revoluci v elektromobilitě a zdůrazňuje její „výkon světové třídy“ a významný přínos k „boření mýtů“ v technologii elektrických vozidel.
  • Na konferenci Formule E COP28 bylo oznámeno, že se britská vláda zavazuje k pilotnímu programu v hodnotě 70 milionů liber, jehož cílem je rozšířit infrastrukturu ultrarychlého nabíjení elektromobilů napříč dálničními službami v zemi.
  • Nová investiční iniciativa Spojeného království výrazně posílí infrastrukturu pro ultrarychlé nabíjení elektromobilů, podpoří udržitelnou dopravu a podpoří investice soukromého sektoru.

Konference COP28

V přelomovém okamžiku pro elektromobilitu na konferenci COP28 Transport Day pochválil britský státní tajemník pro dopravu, poslanec Rt Hon Mark Harper, Formuli E za její průkopnickou roli při revoluci v elektromobilitě. Poslanec Mark Harper popsal sérii jako sílu, která „boří mýty“, a vyzdvihl výjimečnou kombinaci „prvotřídního výkonu“ a závazku Formule E.

Mark Harper oznámil pilotní program britské vlády v hodnotě 70 milionů liber na rozšíření ultrarychlých nabíjecích stanic pro elektromobily na dálničních službách, což představuje významný krok směrem k cílům Spojeného království v oblasti nulových čistých emisí.

Roli Formule E jako katalyzátoru technologického pokroku a dekarbonizace v sektoru silničních vozidel ocenil poslanec, který nastínil potenciál šampionátu pomoci Velké Británii dosáhnout jejích ambiciózních cílů v oblasti životního prostředí.

Oznámení následovalo po zasvěcených panelových diskusích na summitu, kterých se zúčastnili odborníci z ekosystému Formule E, včetně ABB, DHL, NEOM McLaren Formula E Team, Envision Racing a UNICEF. Tato setkání se zabývala budoucností mobility a vlivnou rolí šampionátu při prosazování udržitelných změn a technických inovací.

Panelová zasedání a širší úsilí Formule E a jejích partnerů na konferenci COP28 zdůraznily synergii udržitelnosti a inovací v elektrických závodech a prokázaly významnou roli tohoto sportu při podpoře udržitelného lidského pokroku.

Jeff Dodds

Jeff Dodds, generální ředitel Formule E, po konferenci uvedl:

„Přítomnost Formule E na konferenci COP28 vysílá silné poselství, že udržitelnost a vysoký výkon mohou koexistovat bez kompromisů. Náš šampionát neustále posouvá hranice v oblasti elektromobility, nadchne fanoušky po celém světě a zároveň slouží jako špičkové testovací prostředí pro technologii elektromobilů. Jsme potěšeni, že Spojené království ocenilo naše úsilí, a ráme radost z potencionálu našich inovací na trati transformovat každodenní elektrická vozidla a spotřebitelské technologie. Investice Spojeného království do infrastruktury pro elektromobily jsou důkazem hmatatelného dopadu naší vize a posilují pozici Formule E v popředí udržitelného motoristického sportu a technologického pokroku.“

Julia Pallé, viceprezidentka pro udržitelnost ve Formuli E, uspořádala na konferenci COP28 dva workshopy v dubajském inovačním centru DHL. Pallé zdůraznila význam spolupráce v boji proti změně klimatu a zdůraznila, že udržitelnost může – a musí – růst urychlit, nikoli mu bránit.

Julia Pallé

Julia Pallé, viceprezidentka pro udržitelnost ve Formuli E, hovořila o naléhavé potřebě opatření v boji proti změně klimatu:

„Čas na debatu skončil; Je čas přijmout změnu. Naše partnerství s DHL ukazuje, jak jsou spolupráce a inovace zásadní pro udržitelný lidský pokrok. Formule E a DHL dokazují, že udržitelnost není limitem růstu, ale hnací silou inovací a pokroku.“

Toto úsilí Formule E a jejích partnerů na konferenci COP28 podtrhuje významnou roli, kterou Formule E hraje při utváření budoucnosti udržitelné mobility a při vedení globální konverzace o udržitelnosti a inovacích.

Zdroj: ABB FIA Mistrovství světa Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024