Praha

Události v hlavním městě Praze

V Praze přibudou tři další centra pro poskytování sociálních služeb

Zastupitelstvo hl. m. Prahy minulý týden schválilo nákup tří nemovitostí, které budou sloužit zejména pro sociální péči. Tento strategický krok znamená významnou podporu pro všechny Pražany, kteří potřebují specifickou péči nebo služby.

Read More

Schola Pragensis se vrací

Od čtvrtka 23. do soboty 25. listopadu 2023 se v pražském Kongresovém centru uskuteční tradiční veletrh středních škol Schola Pragensis, který každoročně pomáhá desítkám tisíc dětí s výběrem správné školy. Vstup je po celou dobu zdarma.

Read More

Ulice Prahy zaplňuje světelná výzdoba, kouzlo Vánoc přinese i lampář

Stejně jako v předchozích letech i letos zajistí vánoční atmosféru v hlavním městě světelné dekory na stožárech veřejného osvětlení, vánoční stromečky a na několika místech také oblíbené 3D světelné prvky. Na žádost jednotlivých městských částí je instaluje společnost Technologie hlavního města Prahy. Adventní čas obyvatelům i návštěvníkům metropole zpestří také lampář, který bude ručně rozsvěcet […]

Read More

Projekt Praha očima studentů oživí veřejný prostor v metropoli

Hlavní město ve spolupráci s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze (UMPRUM) vytvořilo pilotní projekt symbolicky nazvaný Praha očima studentů. V nadcházejících měsících veřejnosti představí různé pohledy na Prahu prostřednictvím graficky pojatých plakátů několika studentů Ateliéru grafického designu a vizuální komunikace UMPRUM.

Read More

Pražské hlavní nádraží má první automat na filtrovanou vodu

Správa železnic oznámila plán dalších instalací se  startupem Lokni. Na pražském hlavním nádraží se dnes spustil provoz prvního automatu na kvalitní filtrovanou vodu do vlastní lahve. Jedná se o první z dvanácti filtračních stanic, které bude Správa železnic společně se startupem Lokni instalovat na nádražích v České republice v rámci projektu Železnice bez plastů. Namísto nákupu balené vody […]

Read More

Dvorecký most budou zdobit neokubistické sochy

Podobu Dvoreckého mostu, který se aktuálně staví, doplní neokubistické sochy s vodními prvky a speciálním osvětlením. Jejich pořízení v pondělí schválili pražští radní. Dokončení spojení mezi Podolím a Zlíchovem pro MHD, cyklisty a chodce se očekává v listopadu 2025.

Read More

Primátor se při návštěvě Zbraslavi a Velké Chuchle podíval do školy a debatoval o dopravních problémech

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda pokračuje v avizovaných návštěvách městských částí a ve středu 8. listopadu zavítal na Zbraslav a do Velké Chuchle. Podobně jako při uplynulých návštěvách se zajímal především o potřeby těchto lokalit a možnosti, jak může hlavní město pomoci při řešení jejich problémů.

Read More

DPP chystá pro své zaměstnance nové uniformy, na jejich design vyhlásil veřejnou soutěž

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje v následujících letech výměnu stávajících stejnokrojů za nové, z moderních funkčních materiálů. Na design uniforem DPP vyhlásil veřejnou soutěž, která bude mít tři kola. Je otevřena všem zájemcům, jak odborníkům z řad profesionálních kostýmových návrhářů, ale také např. studentům uměleckoprůmyslových škol. Úkolem prvního kola je do 7. června […]

Read More

Rekonstrukce historického osvětlovadla na Dražického náměstí v Praze 1

V úterý   8.6.2021  ve  večerních  hodinách  proběhlo  slavnostní  rozsvícení čtyřramenného  kandelábru  na  Dražickém  náměstí.  Tento  kandelábr  prošel v roce  2020–2021  rozsáhlou rekonstrukcí  z důvodu  poškození  v roce  2020. Kandelábr  má  ve  správě  Galerie  hlavního  města  Prahy,  která  restaurování zajistila. Galerie  hlavního  města  Prahy  v letošním  roce  dokončila  rekonstrukci  jednoho  ze  tří  historických kandelábrů v Praze. […]

Read More

Podzimní trhy v Národním zemědělském muzeu provoní dvorek květinami i chlebem

Září a říjen budou na muzejním dvorku ve znamení podzimních zemědělských trhů. Národní zemědělské muzeum v Praze připravilo pro své návštěvníky hned čtyři – 12. září Květinový trh, 19. září Chleba a co na něj, 17. října Ovocné trhy a 31. října Brambory, zelí, dýně.

Read More