Horký nápoj bez kofeinu? Zkuste Čekankové kaffe Nupreme

Kávová kultura v Česku voní nejen v domácnostech, ale také téměř na každém rohu menších městeček i velkých měst. Ale co takhle vyměnit klasickou kávu za dobrotu, která vás neochudí o luxusní chuť, je bez kofeinu, a ještě pohladí citlivé zažívání? Přesně to vám může slíbit Čekankové kaffe od české značky Nupreme.

Z našich luhů a hájů

Česká republika patří mezi země, kde se čekance přirozeně daří. A přibývá zde pěstitelů, kteří v našich luzích a hájích dokáží čekanku produkovat láskyplně a ve vysoké kvalitě. Tak neputuje surovina přes celý svět, aby se mohla stát základem Čekankového kaffe. Od A do Z je česká.

Chuť Čekankového kaffe Nupreme vás potěší na desítky způsobů

Nápoj od Nupreme vás překvapí delikátní lahodnou chutí, přesto jde stále pouze o čistou cikorku, bez aditiv, barviv či konzervantů, aromat i příchutí. Čekankové kaffe se vyznačuje komplexní mírně nasládlou chutí i vytříbeným aroma, v němž se mísí kávové tóny s akordy čerstvého karamelu a nugátu. To vše díky jemnému a preciznímu pražení. Navíc se skvěle rozpouští v horské i studení vodě a lze si jej přizpůsobit svým preferencím a připravit jej na mnoho způsobů.

Čekankové kaffe si vychutnáte ve stylu Latte Macchiato, Cappuccino i virálního Dalgona Coffee. Doladíte ho mlékem, kořením i rostlinnými alternativami mléka, sirupy i oblíbenými sladidly jako erythritol či xylithol. Zkrátka si je můžete připravit jako váš oblíbený kávový nápoj. Ale tento instantní nápoj toho umí mnohem více. Cikorku lze přidávat také do dezertů – od Tiramisu, přes nejrůznější pečené řezy až po cukroví, a dochutí i nejrůznější krémy a náplně ve vašich oblíbených dezertech.  

Čím cikorka prospívá tělu

Čekanka je nenápadná rostlinka se snově modrými květy, ale její kořen je nesmírně zajímavá surovina. A co vše umí? Čekankový kořen má mírné močopudné vlastnosti, podporuje odplavování přebytečné žluče a zlepšuje chuť k jídlu. Navíc podporuje trávicí soustavu a může být výborným doplňkem pro ty, kteří trpí cukrovkou. Cikorku ocení také lidé, kteří mají citlivý žaludek, nebo je trápí vředy. Je šetrná vůči sliznicím, nezatěžuje zažívání, naopak jej podporuje a může tak přinést příjemný pocit.

Káva vs. Čekankový kořen: biorytmus v harmonii

Kofein vás sice dokáže probrat z letargie, ale čas od času si jeho nadužíváním nebo konzumací odpoledne a v pozdních hodinách můžete přivodit těžkosti s usínáním i neklidný spánek. Čím to je? Kofein se v těle relativně dlouho zpracovává, uvádí se, že lidský organismus potřebuje na odbourání této látky z jednoho průměrného šálku až 10 hodin. Navíc zvyšuje produkci stresového hormonu kortizolu.

Kortizol má v těle nezastupitelné funkce, díky němu se dokážete rychle zkoncentrovat, pomáhá vašemu organismu probrat se po nočním spánku. Jenže ráno je jím tělo zaplavené ve velké míře. Proto je lépe si kávu dopřát až 3 nebo 4 hodiny po probuzení, kdy jeho koncentrace v krvi klesá. Nekonzumujte ji ovšem ani příliš pozdě odpoledne. Šálek po obědě nebo po dopolední svačině je ideální volbou. Zkrátka si kávu dopřejte tak, aby to ladilo s vaším biorytmem.

Pokud se ale ráno nebo naopak v pozdějších hodinách bez chuti kávy neobejdete, můžete sáhnout po čekankovém nápoji od Nupreme. Uspokojíte své zvyky a tělo přitom nebudete stimulovat k produkci dalšího množství stresového hormonu. Vyhnete se tak zbytečně většímu pocitu napětí či podráždění a zabezpečíte si šanci na klidné usínání a sladké sny.

O značce:

Nupreme je ryze česká značka doplňků stravy a potravin. Jejím posláním je vytvářet takové produkty, v nichž se snoubí přírodní původ a kvalita surovin, nejlepší formy účinných látek, čistota složení a nepřekonatelná chuť. Tento přístup k celodennímu systému výživy staví na superpotravinách v biokvalitě, vysoce funkčních pamlscích a vzácných přírodních ingrediencích. Nupreme tak představuje zcela nový koncept výživy budoucnosti pro aktivní a spokojený život bez kompromisů zabalený navíc do atraktivního a moderního designu. Značce záleží na kvalitě a bezpečnosti surovin, proto každou jejich šarži dovezenou ze zemí mimo EU nechává testovat v českých akreditovaných laboratořích. Aktuální výsledky rozborů jsou dostupné ke stažení na nustore.cz zcela zdarma. Výrobky jsou k dostání v síti drogerií dm, Benu, Lékárna.cz, alza.cz, mall.cz, Grizly, Dr. Max, Pilulka, Vivantis, Notino, Prozdravi.cz, Natural Jihlava, BIOOO.CZ, Košík.cz, Rohlik.cz, Country Life a také na vlastním
e-shopu firmy Nustore.cz.